30 Nisan 2023 Pazar

Yves Saint Laurent- Libre Intense Eau De Parfum For Women / 2020

 















Yves Saint Laurent- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Libre Eau De Parfum For Women isimli parfümü yorumlamaktayız. Tatlı, şekerli, kremsi, pudramsı, ferah, yumuşak, sıcak, yoğun, yağlı ve hayvansal esintiler yapıyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, tonka fasülyesi, ambergris ve tütsü aromaları vermekte. Çiçeksi- oryantal grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot, lavanta,

Orta- lavanta özü, yasemin, orkide, portakal çiçeği,

Alt- vanilya, vetiver, ambergris, tonka fasülyesi.

Yves Saint Laurent- Libre Intense Eau De Parfum For Women isimli parfüm, genele yayılan ve koku gidişatını domine eden yoğun kremsi tonlamalarla dikkat çekmekte. Örneğin, başlangıçta karakteri şekerli kremsilikle belirlenen mandalina ve bergamot gibi turunçgiller vardır. Orta katmandaki kremsi çiçekler, gene de ferahlığından bir şey kaybetmeden tene oturma safhasını başlatıyor : Yasemin, orkide ve frezya. Sonlara doğru kremsi tarzda vanilya ve tonka fasülyesi etkili olacaktır. Böylece tatlılık ve sıcaklık yükseliyor.

Yves Saint Laurent- Libre Intense Eau De Parfum For Women isimli parfümde, açılıştaki kremsi turunçgillerden sonra şekerli hissiyat veren lavanta ve neroli gibi çiçeksi notaların varlığı çok belirgin olarak hissediliyor. Lavanta daha ziyade ferah ve yeşil kokmaktadır. Ayrıca ilerleyen dönemde, orta katmandaki kremsi çiçekler biraz daha pudramsı yapıya çevriliyor : Yasemin ve iris. Kapanıştaki tonka fasülyesi ve vanilyaya; hayvansal amber / ambergris ve sıcak tütsüler ekleniyor.



Yves Saint Laurent- Libre Intense Eau De Parfum For Women- basitliği ve karmaşıklığı kendi içinde harmanlamış : Baştan sona kremsi vurgular onu basit yapıyor. Kremsi tonlamaların arasına giren şekerli & pudramsı çiçeksi notalar ve sıcak ve hayvansal aromalar ( amber, tütsü ) da onu karmaşıklaştırıyor. Gene de anlaşılması ve yorumlanması zor bir bir parfüm değil. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi bir koku olduğunu belli ediyor ama tene yakın kalmaktan ziyade, özellikle dışarıya karşı güçlü bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılığı olmasının sebebi, elbette her şeyden önce yoğun kremsi vurgularında aranmalıdır. Sıcak ve hayvansal son bölüm de buna- kalıcılığa katkı yapmakta. Kremsi ve yüksek tatlılık barındıran yapısı dolayısıyla tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder