23 Aralık 2023 Cumartesi

Yves Saint Laurent- Babycat EDP / 2022

 















Yves Saint Laurent Babycat EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Babycat isimli parfümü incelemeye karar verdim. Baharatlar, deri, vanilya, odunsu notalar, amber ve reçineler barındırıyor. Tatlı, kuru, şekerli, pudramsı, yapay, sıcak, yumuşak, ve ferah esintileri vardır. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- elemi reçinesi, siyah ve pembe biber, karabiber, pembe biber,

Orta- buhur, safran,

Alt- vanilya, süet, sedir ağacı.

Yves Sanit Laurent- Babycat isimli parfümün tatlı ve kuru tonlamaları, hatta neredeyse baştan sona etkili oluyor. Yani, tatlı & kuru aromalar ( sırasıyla baharatlar, deri, vanilya, odunsu notalar, amber ) çok değişmeyen düz bir çizgide giderek, sade ve basit bir koku yapılanmasına meydan vermektedir. Bu minvalde açılıştan orta katmana kadar egemen olan baharatlar ( tematik karabiber, pembe biber, safran ) tatlı ve kuru yapıdadır. Bunu takip eden deri notası kurudur. Ardından tatlı vanilya, kuru odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve tatlı amber gelir. Son fazda deri ve amber notaları iyice yapaylaşmıştır ve deri notasında da bir miktar pudramsılık vardır.

Yves Saint Laurent- Babycat isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinin devamında, sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Tene oturma döneminde baharatlar, vanilya ve amberin şekerli tatlılığa tahvil etmesi ve bu arda deri notasındaki pudramsılık göz önüne alındığında, kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Baharatların lüks ve şekerli bir tatlılık vermesine bakılırsa safran ve reçineler ( elemi reçinesi, buhur ) tahminleri yapmak yanlış olmayacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder