25 Şubat 2024 Pazar

Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense / 2023

 















Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Bugün Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Reçineler, baharatlar, odunsu notalar, ahşapsı nüanslar, amber, laden otu ve tütsü içeriklerine sahiptir. Tatlı, kuru, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte buhur, kakule, ortada paçuli, vetiver ve alt notalarda laden otu ve sedir ağacı aromaları açıklanmaktadır. 

Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense isimli parfümün başlangıcında oldukça tatlı ve lüks reçineli baharatları görmekteyiz. Hem reçineler ( buhur ) hem de baharatlar ( kakule, tarçın ? ) çok tatlılıdır. Bunu kuru paçuli vetiver tarzında odunsu notalar takip ediyor. Bunlar ahşapsı tonlamalar yapıyor. Orta katmanı tatlı reçineli ( buhur, elemi reçinesi ) amber kaplamaktadır. Sonlara kuru odunsu notalar ( sedir ağacı ), reçineler ( laden otu ) ve sıcak tütsüler mevcuttur. Kapanışta yapay tatlılık veren amber ve gene sıcak tütsü aromasıyla karşılaşıyoruz. 

Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense isimli parfümde, aslında genel koku gidişatında reçineler önemli yer tutuyor. Bunlara her katmanda bir şekilde rastlıyoruz : Reçineli baharatlar, reçineli amber, reçineli tütsüler vs. Hatta denilebilir ki, diğer bütün aromalar ( baharatlı, odunsu, ambersi ) reçinelere yardımcıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı son derece saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelinde reçinelerden gelen aşırı tatlılık ve son bölümde artan yapaylığın etkisiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ama bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder