28 Aralık 2021 Salı

Loewe- Solo Loewe Cedro EDT / 2015































Loewe- İspanya- Madrid merkezli deri ürünleri, giyim ve lüks eşya markasıdır. Loewe- Solo Loewe Cedro isimli parfümü de sedir ağacı temalı olarak dizayn edilmek istenmiş.

Solo kelimesi yalnız, yalnızca, tek başına anlamına geliyor.

Loewe Solo Loewe Cedro için aromatik otlar, sucul notalar, turunçgiller, yumuşak baharatlar ve odunsu notalardan söz edilebilecektir. Her daim dengeli bir tatlılık vardır. Odunsu- baharatlı kategorisine konulmuştur. Tozlu, serin, bir miktar ekşimsi hissiyat da mevcuttur.

Üstte mandalina, pembe biber, ortada lavanta, muskat, alt notada ise sedir ağacı ve benzoin aromalarına yer verilmiş.

Loewe Solo Loewe Cedro, bir harman ve sentezle başlangıç yapmakta. Tene hemen yerleşiyor ve karakterini belli ediyor. Mandalina- portakal sentezi, kakule, biberli notalar ve lavanta aromalarını ilk anda algılamaktayız. Turunçgillerden asitli ve tatlı mandalina baskındır. Karabiber ve kakule gibi tozlu ama gayet yumuşak ve ferah baharatlar ise lavanta ile birlikte verilmiş. Devamında baharatlar yerinde dururken, lavantaya hindistancevizi katılmakta. Burada aromatik otlu nüanslar ön plana geçmekte. Son bölümde ise, yumuşak odunsu notalar, misk ve vanilya bulunuyor. Sedir ağacı teması da, bu kapanış faslında kendine yer bulacak ve uzun süre parfümü domine edecektir.

Loewe Solo Loewe Cedro için, genel durum bu merkezdedir. Şimdi biraz detaylara inelim...

Baharatlar yumuşak- biberli tonlardadır. Lavantadan dolayı sucul, serin ve daha aromatik hissiyat anlaşılıyor. Sedir ağacı vurgusu ise ana tema olmanın yanında, parfümün kapanışını büyük ölçüde ahşapsı tonlamalara çevirmektedir.

Koku düzleminde narenciye- biberli baharat- lavanta karışımı, sedir ağacı teması, misk ve vanilyayı görmekteyiz. Dengeli ve uyumlu notalar vardır. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur ve güzel kokar. Baharatlar tozlu ve sıcaktır. Aromatik otlar ve narenciye de tenimizde canlı, pozitif ve ferah etkilerle bizi rahatlatacaktır.

Derinlik ve konfor noktasında ahşapsı sedir ağacı teması, karabiber- muskat, mandalina, lavanta ve vanilya bulunmakta. Aslında beğenilmeyecek nota yoktur. Ben en çok beğendiğim aromadan başlayarak sıraladım. Ahşapsı sedir ağacı ve biberli notalar kalıcılığa katkı yapıyor. Lavanta, narenciye ve vanilya ise, ilk anda yüksek fark edilirlik vermekte.



Loewe Solo Loewe Cedro- sakin, huzurlu ve dingin aromalarıyla bize olumlu ve iyimser duygular aşılayacaktır. Lavanta, mandalina, ağaçsı notalar, karabiber bu anlamda önemlidir. Bu parfümün aurası stres ve kaygı giderici etkilere sahiptir. Zihinsel ve ruhsal dinlenme için terapi etkisi yapabilir.

Kalıcılık ve fark edilirlik için, kaliteli bir kolonya tarzını düşünmeliyiz. İlkbahar- yaz sezonu için ideal bir yapısı vardır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Tene bolca uygulanabilir. Rahatsız etmez. Genel beğeniye yöneliktir. Gün içinde tazelenebilir. Kibar, centilmen ve sportif bir aroması vardır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder