28 Kasım 2021 Pazar

Atkinsons- Amber Empire EDT / 2015




























Atkinsons- Amber Empire, Maurice Roucel tarafından tasarlanmış amber temalı bir parfümdür. Tütsü, odunsu vurgular, vanilya, amber ve hafif reçineler şekillenmesinde önemlidir. Oryantal- odunsu grupta yer alabilir. Sandal ağacı, tütsü, mür yağı, vanilya ve oolong çayı gibi aromalar açıklanmış. Dengeli bir tatlılık, uyumlu notalar, kremsi ve yumuşak rayihalar hissedilmektedir.

Atkinsons- İngiltere- Londra merkezli parfüm ve kozmetik şirketidir. 1799 yılında James Atkinson tarafından kuruldu. James Atkinson, önce sabun ve parfüm üretimiyle işe başlar. Sonra da kraliyet ailesinin parfümorluğu mevkîne yükselir.

Sade, basit ve minimalist bir tasarıma sahip olan Atkinsons- Amber Empire- bütün aromaların harman halinde algılandığı bir yapı sunmaktadır. Mesela açılışta ferah aromatik otlar ( fesleğen, adaçayı ? ) ve yumuşak bir vanilya vardır. Devamında koku karakteri pek değişmez. Gene aromatik otlar baskındır. Bu defa buna kremsi bir amber eşlik eder. Tütsü ve karanfil rayihaları da algılanır. Parfüm, odunsu notalarla ( vetiver, sandal ağacı ) tene yerleşir ve güzel kokmaya başlar. Son bölümde amber ve reçineli odunsu notaların egemenliğini görürüz.

Atkinsons- Amber Empire- kaliteli ve ferah bir kolonya etkisi vermektedir. Kalıcılığını da bu kolonyavarî tarz belirler. Fark edilirlik konusunda da sakindir. Bu yönüyle günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Serbestçe tene uygulanabilir, rahatsız etmez. Fazla beklentiye girmeden, gün içinde tazelenerek kullanılır. Her mevsime uyan bir yapısı vardır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder