28 Mayıs 2021 Cuma

Lalique- Encre Noire A L'Extreme EDP / 2015

























Lalique- Fransa merkezli mücevher markasıdır. Lalique- Encre Noire A L'Extreme isimli parfüm hakkında kısa bir değerlendirme yapacağız. Bu parfümü çimensi vetiver teması domine etmekte. Tütsü, iris ve odunsu notalar da buna yardımcı olmakta. Baharatlı nüanslar da hissedilmekte. Tozlu, kuru, sıcak ve yumuşak esintiler sunmakta. Odunsu- aromatik kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, elemi reçinesi, selvi bitkisi,

Orta- Haiti vetiveri, Java vetiveri, iris, tütsü,

Alt- paçuli, sandal ağacı, benzoin.

Lalique- Encre Noire A L'Extreme- keskin ve kuru bitkiler ( selvi bitkisi, adaçayı, ölmezotu ) ve tozlu turunçgiller ( bergamot- limon ) aromalarıyla başlangıç yapmakta. Turunçgiller geri planda, kuru otlara destek veriyor. Hızlı bir akışkanlıkla vetiver temasına geçiliyor. Orta bölümü ve parfümün bundan sonraki kısmını çimensi vetiver domine edecektir. Vetiver temasına iris ve tütsü katılıyor. Son bölümde de odunsu notalar ve tozlu amber görülecektir. Böylece tenden ayrılıyor. Kokusu çok değişmiyor. Düz çizgide gidiyor. Sade ve minimalist bir tasarımı vardır.

Hal böyle iken, biraz detaylara inelim...

Lalique- Encre Noire A L' Extreme- iris- erkeksi çiçekler destekli çimensi vetiver temasını her daim, ana koku karakteri olarak belirlemiş. Bu koku formu, parfümün sonuna kadar, tabir yerindeyse hiç değişmiyor. Yumuşak, ferah ve enerjik vetiver teması, Guerlain- Vetiver ve Carven Vetiver parfümlerini hatırlatan biçimde kullanılmış. Ayrıca klasik Lalique- Encre Noire çalışmasında gördüğümüz mürekkep benzeri hissiyatla karışık vetiver vurgusu burada yoktur. İris merkezli olduğunu tahmin ettiğimiz erkeksi çiçekler de, nispeten yeşil ve ferah kokusu ile, vetiver temasına başarıyla eşlik ediyor. Vetiver ve iris orta bölümde harmanlanmış. Bunlara orta bölümün sonlarında sıcak ve yanmış tütsüler katılması, iyi bir fikir olmuş.

Lalique- Encre Noire A L' Extreme parfümünün açılışında kekik ve melekotu gibi kuru otların olduğunu düşünebiliriz. Çok baharatlı bir parfüm değil. Belki orta katmanda hafif- biberli kakule var. Yanmış tütsüler kapanışa değin inecektir. Kapanışta aslında ahşapsı notalar daha baskındır. Tozlu ve topraksı paçuli ve mumsu sandal ağacı ahşap vurgusu veriyor.

Lalique- Encre Noir A L'Extreme- özellikle vetiver ve iris notalarıyla günlük kullanıma ve sosyal ortamlara yöneliktir. Her mevsim kullanılır. Tene özgürce sıkılabilir. Çok tatlılık yok. Uyumlu ve dengeli notalar verilmiş. Çabuk terleyen yağlı tende, hafif esintilerle gün boyu kalacaktır. Fark edilirlik de, zannediyorum dışarıya karşı daha etkilidir. Çünkü sahibine hissettirmeden fark edilirlik yapmakta. Tene çabuk oturuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder