10 Haziran 2021 Perşembe

Yves Saint Laurent- La Nuit D' El Homme L 'Intense EDP / 2015


























Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Şimdi Yves Saint Laurent- La Nuit D' El Homme L' Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Pudralı, yumuşak, tozlu, kremsi, tatlımsı ve yapay esintileri var. Deri, odunsu notalar, vanilya, aromatik otlar ve çiçekler genel yapısını oluşturuyor. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üstte menekşe, iris, ortada vanilya, adaçayı, alt notada paçuli ve tonka fasülyesi açıklanmış.

Yves Saint Laurent- La Nuit D! El Homme L' Intense isimli parfümün başlangıcında iris ve gül merkezli pudralı ve tozlu çiçeksi notaları görüyoruz. Sonrasında pudralı vanilya ve yumuşak deri akorları egemen olacaktır. Kremsi ve yapay odunsu notalar ( paçuli ) ve misk kapanışı yapar.

Yves Saint Laurent- La Nuit D' El Homme L' Intense- hızlı akışkanlıkla tene oturuyor ve karakterini hemen belli ediyor. Tene yerleştikten sonra erkeksi çiçeklerin ( iris baskın ) arasında hafif aromatik bitkiler ( adaçayı, kişniş ) algılanıyor. Ancak aromatik otlar, genel koku karakterinde baskın değil, yardımcı elemandır. Gene aynı minvalde, olgunlaşma döneminde deri notasına koyu- bitter çikolata ve kakao aromaları katılıyor. Gurme vurgusu, parfümü bir miktar tatlandırıyor. Parfüm tene yakın kalma eğilimi gösteriyor.

Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- kış sezonuna uyar. Aromalar her katmanda tematik koku formundadır. Dengeli tatlılık var. Yapay paçuli dışında uyumsuzluk yok. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu sürer. Far edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra tene oturup sakinleşiyor. Pudralı aromaların rahatsız edici olmaması, parfümün kullanım opsiyonunu ( mevsim, ortam, saat ) yükseltmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder