4 Ağustos 2021 Çarşamba

Bond No. 9- B 9 EDP / 2015


























Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır. Bu markanın bayan parfümlerinden- Bond No. 9- B 9 isimli kokuyu incelemek istiyoruz. Genelde bir tatlılık var. Bazen şekerli hissiyat veriyor. Ama bu durum rahatsız etmiyor. Tatlılık dengelenmiş. Çiçek, meyve, yumuşak baharat, misk ve odunsu notalar bu parfümü özetlemiş. Oryantal- baharatlı grupta yer alıyor. Ancak çiçeksi- meyveli katman, bence daha önemlidir. Safran, gardenya, amber ve misk aromaları verilmiş. Biz de buna eklemeler yapacağız.

Bond No. 9- B 9 parfümünü kısaca değerlendirelim...

Tatlı meyveler ve aromatik otlarla başlıyor. Canlı, enerjik ve ferah bir başlangıç yapmakta. Kuş üzümü, elma, mandalina hissediliyor. Adaçayı ve fesleğen araya karışmış. Tatlı meyveler yoğun, baskın ve biraz da metalik hissiyat vermektedir.

Yumuşak ve kremsi çiçekler & tatlımsı baharatlarla tene yavaş yavaş yerleşiyor. Tahminlerimiz yasemin, gül, kediotu, gardenya, safran ve kakule oldu. Orkide benzeri baharatlı ve tozlu çiçekler de burada önemlidir. Baharatları hafif biberli çizgiye taşır. Orta bölümde bir çiçek harmanı var... Yumuşak ve tatlı çiçekler biraz daha etkilidir.

Odunsu notalar ve vanilya merkezinde kapanış yapılır. Keskin vetiver ön plandadır. Tozlu sandal ağacı buna destek verir. Yumuşak misk ve vanilya ile sonlanır. Parfümün şekerlenmesi, daha ziyade vanilya ile ilgilidir. Rafine ve temiz bir harmanı var.

Bond No. 9- B 9- sade ve minimalist bir koku karakterine yönelmiştir. Sürprizi yok. Ama sıkıcı da değil. Güvenli ve konforlu bir kokusu var. Genel beğeniye uyacaktır. Günlük kullanıma izin verir. İstenirse tazelenebilir. Ama zaten güçlü ve yoğun aromalarıyla buna gerek kalmayacaktır. Her mevsime ve sosyal faaliyelere de uyum sağlar. İlk anda yoğun fark edlirliği var. Sonra sakinleşiyor ve tene oturuyor. Kendini, gün içinde sahibine hissetirmekte. Yağlı ve çabuk terleyen tene, gün boyu hafif esintiler yapmakta. Çiçek ve baharat harmanıyla tenimde kuruduğunu gözlemledim.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder