25 Haziran 2021 Cuma

Mancera- Black to Black EDP / 2015


























Mancera- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Mancera- Black to Black isimli parfümü yorumlayacağım. Ana teması yapay ve ilacımsı kullanılan öd ağacı ve deri notasıdır. Metalik, yumuşak, tatlı ve sıcak esintileri var. Gül, baharat çeşnisi ve amber gibi yardımcı elemanları görmekteyiz. Deri grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, safran, karanfil,

Orta- gül, yasemin, paçuli yaprağı, amber,

Alt- deri, beyaz misk, sandal ağacı, öd ağacı.

Mancera- Black to Black- yapay ve ilacımsı öd ağacı, deri ve safran vurgularıyla açılıyor. Devamında metalik gül var. Orta bölümde metalik hissiyat yoğunlaşıyor. Safran bu bölüme kadar iniyor. Metalik gül- safran teması ile tene oturma başlıyor. Son bölümde yumuşak amber ve misk bulunmakta.

Mancera- Black to Black isimli parfümün genel yapısı bu merkezdedir. Ancak iki saat sonra tamamen tene oturduğunda, karanfil benzeri tatlı baharatlar devreye giriyor ve en aşağıya kadar inerek amber notası ile birleşiyor... Karanfil- amber teması.




Bu parfümün temel koku nüanslarını toparlarsak, şöyle bir manzara ile karşılaşıyoruz=

- Öd ağacı- deri- safran,

- Gül ve safran,

- Karanfil- amber.

Açılıştan kapanışa değin, bütün katmanlar sırasıyla tene oturuyor. Kendi çapında tematik koku haline geliyor.

Mancera- Black to Black- her şeyden önce yapay, metalik ve ilacımsı kokularla belirlendiği için günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava için idealdir. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz. Tene yerleşme yavaş oluyor. Fark edilirlik her daim yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günü geçen kalıcılığı var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder