28 Haziran 2021 Pazartesi

Ferrari- Amber Essence EDP / 2015




























Ferrari- motor sporları ve yarış otomobilleri markasıdır.

Ferrari- Amber Essence ( Amber Özü ) isimli parfümü incelemek istiyoruz.

Sıcak, tatlı, tozlu, baharatlı ve reçineli bir yapıdadır. Odunsu notalar, tütsü ve aromatik otlar da genel karakteri belirler. Amber teması önemlidir. Odunsu- oryantal grubunda gösteriliyor. Amber, kaşmir ağacı, paçuli ve muskat gibi notalar açıklanmış. Biz de bunlara sırası geldikçe ilaveler yapğacağız.

Ferrari- Amber Essence- bizim kanaâtimize göre, viski veya votka türünden içki temasıyla başlamaktadır. Açılış metalik ve ekşimsi hissiyat vermekte. Bergamot ve mandalina da bunda etkili olabilir. Sonrasında hemen tarçın- karabiber tarzında biberli- tatlı baharatlar sahne alıyor. Bunlara içkimsi baharatlar diyebiliriz. Yumuşak tütsü vurgusu algılanıyor. Baharatlara tütsü ve aromatik otlar ( kişniş, nane ) katılıyor. Son bölümde odunsu notalar ve amber temasının egemenliğini görmekteyiz. Tozlu ve topraksı paçuli, reçineli amber ve yumuşak sandal ağacı vardır. Tenden de böyle ayrılmakta.

Ferrari- Amber Essence- çok fazla tatlılık barındırmıyor. Tozlu ve ekşimsi tonlamalar yoğundur. Sade ve minimalist bir karakter yansıtır. Aromalarda belli bir denge ve uyum gözetilmiş. Aroma geçişleri başarılı olmuş. Akışkanlık hızlı olduğundan, tene çabuk oturuyor.

Koku düzlemi= İçki teması, baharatlar, tütsü, aromatik otlar, odunsu notalar ve reçineli amberdir. Ortalarda içkimsi baharatlar, tütsülü baharatlar ve sonlarda da reçineli amber gibi nota harmanları görülmekte. Aromatik otlar bunların arasına karışmış.

Derinlik ve konfor çizgisi= İçkimsi baharatlar, reçineli amber, tütsü ve paçulidir. En beğendiğmiz ve hoşumuza giden aromaları böylece belirledik. Bu sözünü ettiğimiz çizgide kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları bulunuyor. Amber teması genelde sonlara doğru etkilidir. Reçineli amber formuyla karşımızdadır. Odunsu notalardan paçuli, amberin etkisini güçlendirir.

Ferrari- Amber Essence- bütün aromalarıyla güçlü ve yoğun yapıdadır. Dengeli sıkmak gerekir. Dört- beş fıs yetecektir. Dozajı iyi ayarlanırsa, günlük kullanımda kendine yer bulur. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava gibi zaman dilimlerinde kullanılır. Kapalı alanlarda ve çok sıcakta uygun olmaz. Dışarıda düzenlenen davet, kokteyl ve gece eğlenceleri, bu parfüm için uygundur.

Ferrari- Amber Essence- ilk anda güçlü fark edilirlik yapar. Sonra tene oturuyor ve sakinleşiyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, en son amber, reçine ve paçuli ile iki gün boyunca kalmaktadır. Konsept ve koleksiyonluk koku olarak da değerlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



ü- bergamot, kişniş yaprakları, buhur/ tütsü. o- muskat, kaşmir ağacı, sedir ağacı. a- amber, paçuli, misk. - 2016 versiyon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder