1 Ocak 2014 Çarşamba

Diptyque- Vetyverio /2010





Diptyque, Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın vetiver temalı kokusunu inceleyeceğim. Çiçeksi- odunsu/ misk grubunda gösterilen Diptyque Vetyverio, genelde basit ve sade bir koku formuna sahiptir. Turunçgil ve baharat hissiyatı da kokusunun biçimlenmesine yardım eder.

Üst- bergamot, greyfurt, limon, mandalina,

Orta- sardunya, ylang ylang, gül, havuç tohumu, muskat, karanfil,

Alt- vetiver, misk, sedir ağacı.

Notalar böyle açıklanmış. Ama ben, açılışta tozlu ve keskin bir vetiver algıladım. Bunu bergamot ve limon takip etti. Keskin narenciyeler var. Devamında bu narenciye notaları daha temiz ve konforlu hale geliyor. Sonrasında tatlı ve kremsi çiçekler sahne aldı. Gül, yasemin, ylang ylang olarak tahmin yaptım. Orta bölümü çiçekler domine etmiştir. Bunun yanında tatlı baharatlar da var= Zencefil, muskat gibi doneler algıladım. Kapanışta ise odunsu notalar bulunur. Miskli- vanilyalı bir sedir ağacı bu kısmı kontrol ediyor. Ne var ki, baştan sona değin bir vetiver egemenliği hissedilmekte. Her katmanda vetiver notasını almaktayız. Çiçeksi- vetiver parfümü olabilir. Kolonya tarzına yakındır.

Dengeli bir tatlılık, tene yakın durma ve çabuk kuruma özelliği, sahibine yönelik fark edilirlik gibi konulardan söz edebiliriz. Her mevsime ve günlük hayatın içinde her ortam ve faaliyete yönelik olması da avantajlarındandır. Özgürce sıkılabilir. Doğal ve akışkan notalar var. Kalıcılığı da tatmin edicidir. Günün üçte birinde üzerinizde kalır.

İbadet, meditasyon, günlük gezinti için uygundur. Sakinleştiren, rahatlatan bir yapısı vardır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder