18 Mayıs 2015 Pazartesi

Bond No. 9- Washington Square EDP / 2010


























Bond No. 9- ABD parfüm ve kozmetik markasıdır. Bond No. 9- Washington Square ( Washington Meydanı ) isimli parfümü inceleyeceğim. Metalik, tozlu, ekşimsi ve sabunsu rayihalar çok baskındır. Tatlı ve yumuşak esintiler kapanışta yer alır. Turunçgiller, aromatik otlar, kadınsı çiçekler, deri, amber, bal ve misk aromalarına rastladım. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir.

Vetiver, tarhun otu, gül, deri, bergamot, sardunya, bal, amber ve misk notaları açıklanmış.

Bond No. 9- Washington Square isimli parfümün açılışında bir karmaşa ve uyumsuzluk var : Burnuma aynı anda metalik, tozlu, ekşimsi ve sabunsu rayihalar hücum etti. Son derece feminen bir başlangıç yapılmış.

Notaları, zihnimde sıraya koymaya çalıştım : Metalik ve ekşimsi bergamot, metalik ve tozlu aromatik otlar, sabunsu gül- menekşe- iris... Turunçgiller ve kadınsı çiçekler çok yoğun katman oluşturuyor. Bu durum uzun süre devam etti. Parfüm statik ve kolay değişmeyen bir yapıya sahiptir. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor. Tene yakın kalıyor. Pudralı, tozlu ve sabunsu aromalarla tene yapışıyor. Sabunsu çiçeklere orta bölümde hayvansal bir deri kokusu katılıyor. Çok sonları, kapanışta tatlı ve yumuşak esintilerle karşılaşıyorsunuz : Amber, bal ve misk. Neyse ki, teniniz burada rahatlıyor.

Bond No. 9- Washington Square- haliyle güçlü fark edilirlik veriyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca yapışkan bir kalıcılık yapıyor. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Her şartta dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Aromalar metalik, sabunsu ve tozlu başlangıç notaları ve tatlı ve yumuşak kapanış notaları olarak katman halinde, sırasıyla tene yerleşiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder