25 Ocak 2014 Cumartesi

Byredo Parfums- Oud Immortel EDP / 2010






















Byredo- Stockholm merkezli İsveç niş parfüm markasıdır. 2006 yılında eski basketbolcu Ben Gorham tarafından kurulmuştur. Parfüm, ev kokusu, vücut, bakım ürünleri ve aksesuarlar üretmektedir.

Bugün Byredo Parfums- Oud Immortel ( Öd ağacı & Ölmezotu ) isimli parfümü konuşacağız. Yağlı, sıcak, tatlı, kuru, keskin, sert, yumuşak ve tozlu aromaları var. Meyveler, tütsü, deri, tütün, öd ağacı, baharatlar ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu grupta gösterilmiş.

Üst- kakule, tütsü, limocello molekülü,

Orta- paçuli, öd ağacı, papirüs, gül ağacı,

Alt- meşe yosunu, tütün.

Byredo Parfums- Oud Immortel- ferah ve enerjik meyvemsi baharatları başlangıç faslında kullanıyor. Pembe biber, kekik, çilek ve vişne karışımı olabilir. Bundan sonra kuru deri notası geliyor. Tütsü ve kuru tütün aromaları orta bölümde sıcaklığı iyice arttırıyor. Yağlı biçimde verilmiş öd ağacı- sandal ağacı- amber troykası, kapanış bölümünü domine eden önemli koku nüanslarıdır. Son fazda gene tütsü ve kuru- tozlu vetiver notaları var.

Byredo Parfums- Oud Immortel isimli parfümde tütsü aromasının her zaman yanık- dumanlı vurgularla verildiğini görüyoruz. Orta katmana doğru hararetli bir sıcaklık yapan parfümde, deri notası nispeten sakin ve yumuşak formuyla takdirimizi kazanıyor. Dengeli sıkılırsa, sondaki yağlı aromalar da ( öd ağacı- sandal ağacı ) rahatsız etmeyecektir. Gene de çok sıcakta sıkılmasa iyi olur. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz.

Aromalar harman halinde bulunuyor. Şöyle ki, tütsü, tütün ve öd ağacı aromaları ten üzerinde belli dönemlerde yer ve sıra değiştirerek kaynaşmakta ve iç içe geçmektedir. Son bölümde dengesiz bir tatlılık var. Çabuk terleyen yağlı tende bir boyunca kuvvetlice esmekte ve kalıcılık yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir.

Byredo Parfums markasının kurucusu Ben Gorham, Stockholm Sanat Okulu mezunudur. Güzel kokulu parfümler üretme projesini hayata geçirebilmesi için, Parfümor Pierre Wullf  ile tanışacağı ânı beklemesi gerekiyordu. Gorham, bu konuda Wullf' tan yardım almıştır. Gorham, geçmişteki deneyim ve anılarından ilham alarak koku üretmeyi amaçlıyor. Formülleri basit tutuyor ve çok az nota kullanıyor. Özellikle çatışabilecek notalardan kaçınıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder