22 Ağustos 2014 Cuma

Amouage- Opus I EDP / 2010




















Amouage, Arap parfüm sanatının değerli örneklerini veriyor= Amouage Opus I.- Kütüphane koleksiyonu parfümü.

Amouage Opus I çiçeksi notalar, odunsu nüanslar, meyveli tonlar vermektedir. Şipre kategorisine uygun görülmüş. Notalarına bakılırsa, çiçeksi- odunsu/ misk olarak da değerlendirmek yanlış olmaz.

Üst- kakule, acı portakal, erik,

Orta- yasemin, ylang ylang yağı, sümbülteber, gül, zambak,

Alt- vetiver, sandal ağacı, öd ağacı, sedir ağacı, tütsü, tonka fasülyesi, papirüs.

Notalar böyle verilmiş. Koku çok değişmiyor, düz çizgide ilerliyor. Açılışta biberli tarçın, tatlı kırmızı meyve ve keskin narenciye esintileri hissettim. Devamında büyük oranda sabunsu ve pudralı gibi görünen çiçekler geliyor= Yasemin, menekşe, zambak, ylang ylang karışımı olarak tahmin ettim. Biraz vanilyamsı- tatlı nüanslar var. Onun dışında yoğun, keskin ve pudralı çiçekler egemen olmuş. Tene otuma başlıyor. Daha sonra odunsu notalar var= Tütsü, paçuli- vetiver ve öd ağacı şekline girmiş. Parfüm çok tatlı değil. Ama sonlarda, hem de şekerli bir tatlılığa tahvil ediyor. Amber, tonka fasülyesi ve misk kaynaklı olabileceğini düşündüm. Odunsu notalar, vanilya ve tonka fasülyesi parfümü sonlandırıyor.

Notalar katman halindedir. Bir miktar baharat ve kırmızı meyve, sonra çiçekler, sonra odunsu notalar ve şekerli amber- tonka fasülyesi. Sürprizi yok. Piyasada birçok örneğine rastlanır. Sonlardaki şekerlilik rahatsız edici olmuş. Çiçeklerin pudralı ve sabunsu kullanımı benim tarzım değil. Modern tatlı meyveler ve yumuşak baharatları beğendim. Odunsu notalarda yapaylık var. Bir miktar tatlı gül alınıyor.

Kalıcı ve güçlü bir parfümdür. Sonbahar- kışa uygundur. Günlük kullanım alanı pek yoktur. Koleksiyonluk bir koku gibi durmakta. Dengeli sıkılmazsa, rahatsız eder. Tam gün kalıcıdır. Fark edilirlik ise, orta katmandaki çiçeklerde daha yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder