1 Ağustos 2015 Cumartesi

Dolce & Gabbana The One Gentleman / 2009
























İtalyan moda markası. 1985' te Domenico Dolce ve Stefano Gabbana eliyle kuruldu. İki markadan oluşuyor=

Dolce Gabbana= Lüks giyim, gözlük, aksesuar, parfüm üretmekte.

D & G= Günlük modern çizgide giyim, saat, parfüm koleksiyonu var.

1992, ilk parfümünün çıkış tarihidir.

Oryantal-fujer kategorideki parfüm, Akdeniz esintileri taşıyor. Üst notada biber ve greyfurt; ortada lavanta, rezene ve kakule; alt notada ise paçuli ve vanilya var.

Parfümde koku düzlemi ve derinlik ve konfor çizgisi, biber, greyfurt, lavanta, kakule ve vanilya olarak öne çıkmakta. Az da olsa paçuli fark ediliyor.

Ana notaların hepsini burnunuz alabiliyor. Baharatlı ve turunçgil temalı serin ve ferah açılıştan birkaç saniye sonra çiçeksi ve gene baharatlı bir yönelimi var. Burada lavantanın rahatlatıcı ve serin tonları ile zencefil benzeri bir baharat olan kakulenin sıcak ve kekremsi yorumu ile karşılaşıyoruz. Şöyle de söylenebilir=  Biberli ve ıtırlı baharat tonları var.Sonra devreye krem tatlılığında, yumuşak bir vanilya ve biraz derinden acımsı ve tozlu paçuli giriyor. Ama paçuli rahatsız edici değil.

Lavanta, paçuli gibi notalar parfümü keskinleştirmiş. Buna karşılık, üst notada biber yumuşak ve neşeli tondadır. Vanilya ise tene yerleşip orada tatlılık hissiyatı bırakıyor.

Notalar dengeli ayarlandığından, hiçbir rahatsız edicilik yok. Parfüm, tene kıyafet gibi yapışıyor ve yerleşiyor. Uzun süre hem tende, hem kıyafet üzerinde kalıcı oluyor. Tenimde kalış süresi bir güne yakındır. Fark edilirlik her daim yüksek değerlere varıyor.

İlginç bir karma ve aura ile karşı karşıyayız. Bu parfümde zıtlıklar ve karşıtlıklar var ve her nota çok iyi dengelenmiş. Keskinlik-yumuşaklık... Acılık-tatlılık... Baharatlar-çiçekler...

 Akdenizli bir tarz. Akdeniz esintilerini tenimize taşıyan bir koku. İçeriğindeki lavanta, paçuli ve otsu notalarla (rezene-maydonoz) serin ve sakin ormanları çağrıştırıyor. Genele baktığımızda ise, Akdeniz bitki örtüsünü oluşturan küçük ve bodur ağaçlar, makiler ( meşe, defne, kocayemiş, mersin ) aklımıza gelmekte...

Koku -4 Kalıcılık -3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder