16 Nisan 2013 Salı

Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Le Parfum EDP / 2010


























Yves Saint Laurent- Fransız parfüm firmasıdır. Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Le Parfum isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, şekerli, kremsi ve yapay esintileri var. Meyveler, baharatlar, odunsu notalar, lavanta ve vanilya gibi aromalar barındırıyor. Oryantal- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, anason, karabiber,

Orta- lavanta, laden otu, meyveli notalar,

Alt- vetiver, paçuli, vanilya.

Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Le Parfum- şekerli ve köpüklü anason ve karabiber tandanslı baharatları başlangıca yerleştirmiş. Sonra tatlı meyveler ( ahududu, çilek ) geliyor. Baharatlar orta bölümde kremsi forma geçecektir. Baharatlarla beraber, tatlımsı ve yeşil kokan lavanta harmanlanmıştır. Son bölümde vanilya tatlı ve yapay kullanılmış. Ayrıca odunsu notalar ( vetiver ) da yapay ve plastiğimsi etkilerle belirleniyor.

Yves Saint Laurent- La Nuit De L'Homme Le Parfum isimli parfümü esasen iki ayrı koku grubu / katmanına ayrmak suretiyle değerlendirebiliriz. :

1- Lavanta destekli şekerli- meyveli- kremsi baharat harmanı.

2- Vanilya ve vetiver aromaları.

Aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır ( baharatlar ). Vanilya ve vetiver yardımcı eleman konumundadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durma eğilimindedir. Ancak ilk anda dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapar- sonra sakinleşir ve tensel koku haline tahvil eder. Sonbahar- kış evresi, soğuk havalar ve akşam vakti için uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlar. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Yoğun şekerli- kremsi aromaları ve son bölümdeki yapaylıktan dolayı tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder