9 Eylül 2014 Salı

Olfactive Studio- Chambre Noire EDP / 2011































Olfactive Studio, Fransa merkezli parfüm firmasıdır. Modern fotoğraf sanatı ile parfüm dünyasını sentezler. Fotoğraf sanatçılarıyla çalışır. Bir fotoğraf karesini duygusal tasarımlarla parfüme aktarır.

Olfactive Studio Chambre Noire hakkında birkaç söz...

Koyu- karanlık amber. Fazla tatlı olmayan buruk kırmızı meyve. Pudralı çiçekler. Biraz aromatik otlar. Tütsü. Baharatlı amber. Odunsu bazlar. Kirli, hayvansal kokular. Tek tek parçalanma ve bütünleşme. Nota kaynaşması ve ayrışması.

Olfactive Studio Chambre Noire baharatlı- deri grubunda yer alabilir. Sıcak, yoğun, kirli, yağlı, yapışkan ve keskin bir aroması bulunmakta. Sonlarda ise bal kıvamında tatlılığa evriliyor.

Üst- pembe biber,

Orta- yasemin, papirüs, menekşe, tütsü, erik,

Alt- sandal ağacı, paçuli, misk, vanilya, deri.

Açılışa bakalım= Buruk ve ekşimsi tonda kırmızı meyveler, yoğun pudralı çiçekler ve ferah ve taze aromatik otların kaynaşmasını hissederiz. Erik, menekşe, yasemin, otsu rayihalar ve çok derinlerde çam esintileri algılanır. Hemen tene yapışma ve kuruma eğilimi gösterir.

Devamında tütsülü baharat, baharatlı amber olarak bir gruplaşma ve bütünleşme söz konusudur. Notalar iç içe geçmiştir. Harman halinde algılanmaya da müsaittir. Baharatlı amber ise, parfümün tene yerleşme evresinde odunsu ambere çevrilecektir. Odunsu- ambersi biçimler, daha sonra paçuli merkezli odunsu bazlara ayrılacaktır. 

Son bölümü değerlendiriyoruz= Paçuli temalı odunsu notalar ve deri bütünleşmesi kapanışı domine etmektedir. Ne var ki, amber halâ varlığını sürdürmekte ve kendini kuvvetli şekilde dayatmaktadır. Tam burada tatlı ve kremsi bir vanilya parfümü tatlandırmaktadır. Bir miktar tonka fasülyesi de hissettim. Sonlarda bal kıvamında bir tatlılık olduğunu yineleyelim...

Olfactive Studio Chambre Noire, saman alevi gibi kısa bir süre için hacı yağı esintileri veriyor. Deri, paçuli ve galiba bir ölçüde miskten dolayı kirli, yağlı ve hayvansal vurgular var. Böyle olunca da, yapaylık sizi zorluyor. Ama zaten bu durum bir anlıktır... Baharat, odun, amber, deri gibi unsurlar genel gidişatı sürdürür.

Koku düzleminde kırmızı meyveler, pudralı çiçekler, taze otlar, baharatlı amber, odunsu amber, paçuli- deri, vanilya ve misk var. Son kısımda paçuli, odunsu notaları kontrol etmektedir. Ve tozlu esintilerle kapanışı yönetir. Kırmızı meyvelerde ekşilik daha baskındır. Pudralı çiçekler ve paçuli- deri kullanımı burnumu zorladı.

Derinlik ve konfor noktasında aromatik otlar, baharatlı amber, odunsu amber ve vanilya var. En fazla beğendiğimiz bölüm burası oldu. Burada notalar daha dengeli ve rafine olmayı başarıyor. Amber zaten ana tema olarak, parfümün genelini domine ediyor. Özellikle sonlarda lüks ve gösterişli vanilyadan gelen tatlılık, parfüme nefes aldırıyor.

Kalıcılık ve fark edilirlik, böyle bir parfüm için dehşetli boyutlara varıyor. Tenimde üç gün boyunca güçlü esintiler yaptı. Baharatlar bile tatlı değil. Tene zamk gibi yapışıyor. Çarşı- pazar gezmelerine uygun değil. Akşam ve soğuk hava parfümü olur. Koleksiyonluk koku olarak değer ifade eder. Dengeli dozaj önemlidir. Kapalı alanlarda çok az sıkılmalıdır. Davet, kokteyl vs. için uygundur- ama açık havada olursa... Parfümden anlayanlar için bir hazine teşkil edecektir. Amber temalı kokular arasında önemlidir.

Bu arada şunu da belirtelim= Aromatik otlar, sucul ve yosunlu bitki gibi kokular salıyor. Bu da güzel bir kullanım olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder