4 Kasım 2014 Salı

Memo- Granada EDP / 2011



























Memo, Not anlamına gelen bir kelimedir. Memo, 2007 yılında kurulan Fransız parfüm firmasıdır.

Memo Granada, İspanya' nın Granada ( Gırnata ) kentinin bahçelerinden esinlenmiş. Parfümün ana temasını çiçekler oluşturmuş. Genel bir tatlılık içinde odunsu bazlar, beyaz çiçekler, narenciye ile tanımlanan bir kokudur. Hafif, aromatik, fresh ve kadınsı tarzdadır. Çiçeksi- odunsu/ misk grubuna sokulabilir.

Üst- portakal çiçeği, bergamot, gırnata çiçekleri,

Orta- yasemin, kediotu,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar, misk.

Harman böyledir. Beyaz çiçek senteziyle ferah ve hafif baharatlı açılış yapar= Tahminlerimiz yasemin, zambak, portakal çiçeği oldu. Bergamot esansı araya karışmış. Turunçgilli çiçekleri gayet beğeniyoruz. Sonra zaten notalar harmanlaşıyor= Gene beyaz çiçekler var. Bunlara amber, misk ve ağaçsı akorlar katılmakta. Reçineli bir yapıdan bahsedilebilir. Reçineli sandal ağacıyla kapanıyor...



Basit, sade, temiz ve gösterişsiz bir kokusu var. Notalar net ve doğal olarak alınıyor. Yapaylık ve sentetikliğe rastlamadım. Verilmek istenen mesajı net ve kesin şekilde veriyor= Beyaz çiçekli, miskli, vanilyalı bir kadın parfümü... Erkekler de kullanabilir. Aromatik biçimlenme her daim söz konusudur. Notalar buna göre şekillenir. Kokusunda şüphesiz bir kalite ve güzellik var.

Günlük kullanımda her türlü faaliyete izin verir. Kokteyl, davet, açık hava gezmeleri için idealdir. Her mevsime uyar. Kalıcılığı böyle hafif bir parfüm için yeterlidir= Günün içte birlik kısmında etkilidir. İlk sıkışta koku karakteri keskin beyaz çiçekli turunçgil olmakta. Böylece fark ediliyor. Devamında vanilya ve miskle yumuşayıp tene oturuyor. Kremsi ve yumuşak bir amber, vanilya ve misk var... Genel beğeniye de hitap edecektir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder