7 Aralık 2014 Pazar

Roja Dove- Danger Pour Homme EDP / 2011





























Roja Dove- İngiliz parfüm markasıdır. Kurucusu olan ünlü parfümor Roja Dove- aynı zamanda akademisyen, tarihçi ve yazar kimliği ile tanınıyor. Parfümlerle ilgili çeşitli konferanslar ve seminerler veriyor. Belgesel programlarında rol alıyor. 1981 yılından 2001 yılına kadar Guerlain için çalışmış ve bu markanın Parfüm Profesörü olmuş / bu ünvanla görev yapmıştır.

2001 yılında kendi parfüm, eğitim ve halkla ilişkiler şirketini ( PDPR Grup ) kuruyor. 2004 yılında Londra' daki ünlü Harrods mağazasının beşinci katında Roja Dove Haute Parfums dükkânını açmıştır. 2005 yılında ise parfüm üretimine geçmiştir.

Roja Dove- Danger Pour Homme- tatlımsı, sıcak, tozlu, buruk, ekşimsi, yumuşak ve ferah esintilerle belirleniyor. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçekler, baharatlar, odunsu notalar ve vanilya gibi koku nüansları veriyor. Oryantal grupta gösteriliyor. Ne var ki, bana göre klasik aromatik- fujer yapısı daha belirgindir.

Üst- bergamot, limon, kimyon, tarhun, lavanta,

Orta- yasemin, vadi zambağı, menekşe,

Alt- sedir ağacı, karanfil, kasnı otu sakızı, meşe yosunu, paçuli, ravent bitkisi, vetiver, odunsu notalar, ambegis, kunduz yağı, deri, misk, tonka fasülyesi, vanilya.



Rove Dove- Danger Pour Homme- koku gruplarına göre değerlendirmek istediğimiz bir çalışmadır=

Tozlu ve buruk turunçgiller & lavanta= Roja Dove- Danger Pour Homme- açılışta kısa süre, tıraş köpüğü gibi kokan ferah limonsu nokta vuruşu yapıyor. Sonra hemen bergamot merkezli tozlu narenciye notaları ve lavanta gelmekte.

Ferah yeşil aromatik otlar ve erkeksi çiçekler= Lavanta etkisini sürdürüyor. Açılışta tozlu biçimdeydi. Devamında kekik ve kişniş gibi aromatik otlarla beraber ferah ve tatlımsı hale geliyor. Geri planda yasemin ve menekşe algılanıyor.

Yumuşak biberli baharatlar= Bu baharatlar hafiften sıcak etkiler veriyor. Kimyon, biber ve karanfil olabilir. Erkeksi çiçekler de orta katmana iniyor.

Tütsü & odunsu notalar= Sonlara doğru çimensi- köksü vetiver ve sedir ağacı gibi yumuşak odunsu notalar hissediliyor. Tütsü vurgularını algılamak mümkün oluyor.

Meşe yosunu ve pudralı vanilya- amber= Kapanışta sıcak ve pudralı vanilya etkindir. Buna tatlımsı amber destek veriyor. Bu bölümde derinlerden yeşil kokan bir şeyler var... Meşe yosunu olduğunu tahmin ediyoruz.

Roja Dove- Danger Pour Homme- gerçi kaynaklarda oryantal grup olarak geçiyor. Ama esasen aromatik- fujer grubu özellikleri gösteriyor. Lavanta, meşe yosunu ve vanilya gibi klasik fujer temeli üzerine kurulmuş. Ayrıca ikinci dereceden aromatik otlar ve çiçekler de, tozlu / yeşil kullanımı ile bu fikrimizi doğrulamaktadır. Yalnız sondaki vanilya ve tatlı amber kullanımı ile oryantal tarza öykünme olabilir.

Koku düzleminde baskın olarak bergamot, lavanta, kekik, kimyon- biber, tütsü, vetiver ve vanilya hissedilmekte. Diğerleri yardımcı notalar ve ara nüanslardır. Akışkanlık yavaştır. İki saat içinde baharat- odunsu bazlar- vanilya ekseninde tene yerleşir. Vanilya ve amber ile yapışkan biçimde tene yakın kalır.

Derinlik ve konfor noktasında temiz ve doğal biçimde bergamot, lavanta, kimyon, tütsü, vetiver ve vanilya- amber çok beğenilmektedir. Kaliteli ve dolgun hissiyat, gene kalıcılık ve fark edilirliğe katkı yapmaktadır. Bundan dolayı en üst seviyede takdir ve memnuniyet duyguları yaşadım. Aromalar genelde katman halindedir.

Roja Dove- Danger Pour Homme isimli parfümde koku hissiyatı olarak, son kısma gelinirken tütsülü odunsu notaları hissettim. Tütsü vurgusunun karanfil ve sedir ağacı karışımından geldiğini düşünüyorum. Çünkü, özel parfüm yapma deneyimlerimden, bu sonuca ulaşmıştım...

Roja Dove- Danger Pour Homme- tatlı & tozlu aromaları dengeli vermiş. Bu bakımdan centilmen ve beyefendi bir hava yaratmış. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Ben tenime özgürce uyguladım. Çabuk terleyen yağlı tene kalıcılığı gün boyu etkilidir. Fark edilirliği de güçlüdür. Ne var ki, temel karakteri tene yakın kalmasıdır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder