5 Kasım 2014 Çarşamba

Marc Jacobs- Bang Bang EDT / 2011





ABD kökenli moda markası Marc Jacobs, modern tarzda kokular üretmesiyle tanınıyor. Marc Jacobs- Bang Bang de bunlardan biridir.

Odunsu- aromatik gruptaki parfümün koku nüanslarında narenciye, baharat, odunsu notalar ve misk var.

Harmanı= Üstte limon, kakule ve su notaları; ortada sandal ağacı ve alt notada ise misk var.

Tatlımsı rayihalar genele yayılmış. Rafine, akışkan ve temiz harman, belli bir kalite çıtasına işaret etmekte.

Parfüm tatlı turunçgil ve baharat patlaması ile açılmakta. Aslında tamamen baharat açılışı denebilir. İlk önce kakule- zencefil gibi çok lüks ve ihtişamlı bir baharat kullanımı fark ediliyor.

Sonrasında parfüm tene oturur, güzelleşir. Baharatlar her daim devam eder. Buna aromatik hissiyat katılır. Ve aromatik baharat kombinesi meydana çıkar.

Kapanışta da çok güzel ve kadifemsi bir sandal ağacı ve misk var. Böyle tenden ayrılmakta.

Nota geçişleri başarılı. Aromalar birbiriyle uyumlu. Parfüm temiz ve net. Baharatlar baskın. Diğer notalar da kendi içinde önem arz ediyor. Dengesizlik, aşırılık, yapaylık yok.

Lüks- modern tatlı baharat kullanımı var. Bu, bazen şekerli- fresh tona kayıyor. Çok güzel. Benim tenimde kalıcılığı 16 saati buldu. Tene yakın duruyor ve yapışıyor. Temiz tene uygulayın. Metalik tatlı baharat rayihası, dozajlama konusunda biraz daha avantaj sağlamakta.

İlkbahar ile sonbahar gibi geniş bir mevsimsel kullanım opsiyonu sunmakta. Günlük kullanıma uygun. Gün içinde tazelenebilir. Özel davet, yemekli toplantı, günlük gezinti gibi organizasyonlar için düşünülebilir. İltifat bile alabilirsiniz. Çünkü, özel koleksiyonluk bir parfüm. Bu parfümü kullanma tecrübesini yaşamalısınız. Türk halkına level atlatacak bir parfüm.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder