30 Haziran 2013 Pazar

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette Originale / 2011



























Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Şimdi Chrisitian Dior- Miss Dior Eau De Toilette Originale isimli parfümü yorumluyoruz. Tozlu, buruk, ekşimsi, sabunsu, pudralı ve ferah esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, reçineler, odunsu notalar ve meşe yosunu barındırıyor. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilmekte.

Üstte kasnı otu sakızı, ortada yasemin, gül özü ve alt notada paçuli aromaları açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette Originale- buruk ve ekşimsi turunçgiller ( bergamot, limon ) ve tozlu aromatik otlarla ( fesleğen, adaçayı ) açılıyor. Bunu keskin çam reçinesi ve kasnı otu sakızı takip etmekte. Devamında yeşil kokan ferah çiçekler ( sardunya, gül ) var. Sanırım, yeşil koku formundaki lavanta da bunlara katılıyor. Bu çiçeksi notalar daha sonra sabunsu & pudralı ( yasemin, kediotu ) hale gelecektir. Kapanışa doğru yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ), misk ve yeşil meşe yosunu algılanıyor.

Christian Dior- Miss Dior Eau De Toilette Originale isimli parfüm, neredeyse hiç tatlılık barındırmıyor. Kuru, tozlu ve sabunsu rayihalar baştan sona etkilidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yakın kalıyor. Ne var ki, ilk anda dışarıya karşı güçlü bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde kalıcı olmayı başarıyor : Sabunsu, pudralı ve tozlu aromalar bunda pay sahibidir. Parfüm hüzünlü ve melankolik yapısıyla sonbahar- kış mevsimine, soğuk ve yağmurlu havalara ve öğleden sonra- akşam vaktine daha uygun olacaktır. Sabunsu, tozlu ve pudralı karakterinden dolayı dengeli sıkılırsa, burun ve zihin algısını yormayacaktır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder