17 Aralık 2014 Çarşamba

Serge Lutens- Vitriol d' Oeillet EDP / 2011




























'' Karanfil çiçeğinin küçük dişlerle bağlanmış taç yaprakları... Bir kokulu çarpıntı patlaması...''


Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün, karanfil teması üzerine yoğunlaşan Serge Lutens- Vitriol d' Oeillet isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, sabunsu, metalik, pudralı, yumuşak ve soğuk bir kokudur. Çiçekler ve baharatlar önemli bileşenlerdir. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor.

Muskat, karanfil taneleri, pembe biber, karabiber, kırmızı biber, karanfil, sarı şebboy, zambak, ylang ylang gibi aromalar açıklanmış.

Serge Lutens- Vitriol d' Oeillet ( karanfil sülfat )- çiçeklerin baskın, baharatların geri planda olduğu bir kokudur. Soğuk esintiler yapan çiçekler harmanlanmıştır. Baharatlara yalnızca açılışta rastlanır. Metalik ve keskin baharatlar, bir miktar tatlılık veriyor. Muskat ve karabiber olarak özetlenebilir. Baharatlardaki yapaylık özellikle seçilmiş olabilir.

Serge Lutens- Vitriol d' Oeillet- yeşil çiçekler ve ve pudralı sarı çiçekleri harmanlamış gözüküyor. Bu durum orta katmandan itibaren geçerlidir ve sona değin böyle gider. Koku karakteri çok değişmez. Pudralı çiçekler biraz şipremsi yapıdadır. Baharatlardan sonra karanfil, menekşe ve leylak gibi soğuk yeşil çiçekler sahne almakta. Devamında çiçekler pudralı hale geliyor. Zambak ve ylang ylang olabilir. Son kısımda pudralı vanilya tahmin ediyoruz.

Notalar tek parça- katman halindedir ve tene oturunca bütünlük içinde koklanır. Akışkanlık yavaştır. Notalar ana temanın karanfil- soğuk çiçekler olması dolayısıyla kendi içinde uyumlu ve dengelidir. Tende olgunlaşma döneminde, makyaj malzemesi ve ruj kokuları vermekte.Tene yakın durmakta. Çiçeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle ele alınmalıdır. Fark edilirlik ilk anda güçlüdür, sonra sakinleşir. Tene özgürce sıkılabilir. Ama günlük kullanıma değil de, özel ambiyans & ortamlara uygun bir parfüm gibi duruyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder