26 Eylül 2013 Perşembe

Mancera- Sand Aoud EDP / 2011



























Mancera- Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın Art Deco akımından ilham aldığı belirtilmekte. Art Deco, Fransa kökenli bir sanat akımıdır. Mimarlık, resim ve heykeli etkilemiştir. 1920' li yıllarda etkisini gösterir. El emeğine değil, sanayiye dayalı bir sanat akımıdır. Gotik süsleme öğelerinden yararlanmıştır. Sivri ve birbirini kesen çizgiler/ unsurlar, ağırlık merkezine önem verilmesi, büyüklük, denge ve simetri anlayışı temel değerleridir. Mancera parfümlerinin esansları son teknoloji makinelerde damıtılıyor ve lüks ve kaliteli malzeme kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Yalnız Mancera markası, neredeyse bütün parfümlerinde yapay ve ilacımsı öd ağacı notasını kullanıyor. Çünkü saf öd ağacından elde edilen yağ ve esans çok pahalıdır.

Bugünkü konumuz, Mancera- Sand Aoud isimli parfüm olacak. Yumuşak, kremsi, tatlı ve sıcak bir yapısı var. Baharatlar, meyveli nüanslar, çiçeksi notalar, tütsü ve öd ağacı teması gibi koku formları görüyoruz. Oryantal- odunsu grupta gösterilmekte.

Üst- kuş üzümü, baharat çeşnisi,

Orta- gül, safran, tütsü,

Alt- paçuli, öd ağacı, vanilya, beyaz misk.

Mancera- Sand Aoud- meyvemsi baharatlarla açılmakta. Kuş üzümü, safran ve pembe biber algılanıyor. Bunu yumuşak gül ve tütsü vurguları takip ediyor. Son kısımda yumuşak öd ağacı ve kremsi vanilya bulunuyor.

Mancera- Sand Aoud- tütsü ve meyvemsi baharat çeşnisiyle Doğulu, gül, safran ve öd ağacı temasıyla da klasik Arap parfümü esintileri veriyor. Aromalar harman halinde, iç içe geçmiş. Rahatsız etmeyen bir tatlılık var. Notalar da gayet uyumlu olmuş. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Dengeli sıkılması halinde her mevsime, sosyal ortamlara ve günlük kullanıma uyacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende, kalıcılığı bir günü geçmekte. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonrasında sakinleşir ve tensel koku biçimine girer.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


2 yorum:

  1. Almanyaya gidince bu parfümle tanıştım.Almadım fakat tester kokusu beni kendine bağladı. Türkiyede nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
  2. Beymen- Panora' da bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil