10 Aralık 2014 Çarşamba

Jean Charles Brosseau- Ombre Platine EDP / 2011



























Fransız moda şirketi Jean Charles Brosseau, amber temasını parfümde çok kullanıyor. Jean Charles Brosseau- Ombre Platine adlı parfüm de bunlardan biridir. Kadın kokusu olarak lanse edilmektedir. Tatlı, meyveli ve sütlü bir kokudur. Hindistan, cevizi, vanilya, çiçeksi notalar ve oryantal notalar parfümü şekillendirmiş. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst= Bergamot, pembe biber, siyah kuş üzümü, elma,

Orta= Sümbülteber, muskat, zambak, gül, erik, süt,

Alt= Sandal ağacı, sedir ağacı, balzam, vanilya.

Jean Charles Brosseau- Ombre Platine- yumuşak biberli- baharat ve tatlı kırmızı meyvelerle açılıyor. Daha sonrasında tatlı, yumuşak ve kremsi beyaz çiçekler, hindistancevizi, süt aromaları sahne almış. Burada elbette zambak ve gül başat çiçeklerdir. Biraz da kuru erik aroması var. Bu bölüm gurme tarzını yansıtıyor.

Devamında oryantal notalar biçimlenmektedir. Aslında bu aromalar, hafiften orta katmandan başlayarak, yavaş yavaş etkin oluyor. Ağaçsı notalar, amber, vanilya, reçineler bu kısmı domine etmiştir. Yumuşak, kremsi bir amber var. Keskin ve acı reçineler var. Ağaçsı notalar da kuru ve keskin nüanslara sahiptir. O zaman şöyle diyebiliriz= Reçineli amber ve odunsu notalar biçiminde bir yorum söz konusudur.
 
Jean Charles Brosseau- Ombre Platine isimli kokunun harmanı genel bir kaliteyi veriyor= Yeterli rafinelik ve akışkanlıkta aromalar, dengeli tatlılık ve başarılı bir nota geçişkenliği takdir edilmekte ve anlaşılmaktadır.

Sonbahar- kış devresi için idealdir. Serin yaz akşamları da kullanılabilir. Beyaz çiçekler, gül ve oryantal notalar, parfüm tene oturduğunda çok güzel esintiler vermekte.

Koku düzlemini toparlayalım= Başlangıçta kırmızı meyveli tonlar ve biberli yumuşak baharatlar etkindir. Ortada ise, çiçekli- sütlü/ gurme tarzı belirgindir. Sonlarda da oryantal- odunsu notalar egemendir.

Derinlik ve konfor çizgisini şekillendirelim= Gül, zambak, muskat, reçineli amber ve odunsu notalar sıralanıyor. Burada en hoşumuza giden kısımdır ve kalite, lüks ve kalıcılık unsurlarını toplar.

Jean Charles Brosseau- Ombre Platine- tende kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık değerleri veriyor. Fark edilirlik de başarılı olmuş. Gurme notalar ve oryantal biçimlenme bu konularda etkilidir.

Günlük kullanıma uyar. Ortam ve saat sınırlaması pek gerekmez. Sabahleyin dengeli sıkılmalıdır. Sonraki saatler için bir şart yoktur. Her türlü faaliyete ( davet, toplantı, gece gezmesi ) uygundur. Zaten genelde hafif ve yumuşak aromalar var.

Koku - 4 Kalıcılık - 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder