6 Ağustos 2014 Çarşamba

Mancera The Aoud




























Fransız niş parfüm üreticisi Mancera' nın, öd ağacı temalı ve Arap tandanslı parfümleri çok merak ediliyor. Onlardan biri daha= Mancera The Aoud.

Oryantal- odunsu grupta lanse edilmiş. Öd ağacı baskındır. Odunsu notalar ve baharatlar vardır. Notalar iç içe geçmiştir. Aslında düz çizgide gider, kokusu pek değişmez.

Üst- bergamot, karanfil, tarçın, beyaz biber;

Orta- gül, sardunya, safran;

Alt- öd ağacı, odunsu notalar, sedir ağacı, sandal ağacı, deri, beyaz misk.

Açılış tıbbî ilaç gibi bir öd ağacı vurgusuyla oldu. Biraz sentetik bir öd teması var. Kuvvetli ve yoğun öd ağacına, bir miktar bergamot katıldı. Tatlı ve ekşimsi hissiyat birbirine karıştı. Bir müddet sonra karanfilli- tarçınlı öd ağacı tonlamaları aldım. Arada safran kendini gösterdi. Notalar karışmış, harmanlanmış. Ancak yapaylık var. Yapaylık öd ağacı ve safranda hissediliyor. Bu hissiyat, parfüm tene oturmaya başlayana dek sürüp gitti. Derinden biberli vurgular da var. Öd ağacı, her daim baskın olarak parfümü forse etmekte. Kapanışta da yapay odunsu notalar bulunmakta. Tuzlu, ekşimsi, yoğun aromalar fark edilmekte.

Kalıcılığı biraz zayıftır. Fark edilirlik ise, başta kuvvetlidir, ama sonra etkisini yitirir. Ben en çok, karanfilli- tarçınlı öd ağacı ve biberimsi notaları beğendim. Öd ağacının diğer kullanım biçimlerinde yapaylık var. Diğer notalar içinde bu, geçerlidir.

Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava gibi zaman dilimlerinde kullanabilirsiniz. Günlük kullanıma değil de, daha ziyade koleksiyonluk kullanıma izin verir. Davet, kokteyl gibi organizasyonlarda dengeli sıkın. Tenimde kalıcılığı 10 saate değin sürdü. Sürprizi olmayan ve öd ağacı temasıyla tanıdık gelen, Arap etkili bir kokudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder