8 Ağustos 2014 Cuma

Sisley- Eau d' Ikar Pour Homme EDT / 2011



 



Sisley- Fransız kozmetik markası olarak, Jean François Laporte tarafından kuruldu. Cilt bakımı ve güzellik ürünleri ( bitkisel yağlar ) üzerine uzmanlaştı.

Markanın, Christian Dior- Eau Sauvage tarzı parfümü Sisley- Eau d' Ikar Pour Homme; aromatik otlu, turunçgilli, bitkisel ve odunsu notalı biçimlenmesi ile beğeniliyor. Aromatik- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst= Bergamot, limon, acı portakal, havuç tohumu;

Orta= Mastik, iris çiçeği, yasemin, çay, yeşil bitkiler, baharatlar, kamış;

Alt= Vetiver, sandal ağacı, amber.

Ekşi ve tozlu turunçgillerle açılmakta. Bergamot ve portakal taze, ferah esintiler veriyor. Ardından aromatik otlar ve maskülen çiçekler geliyor. Burada aromatik turunçgil harmanı var. Çiçeklerin menekşe, yasemin, portakal çiçeği olabileceğini düşündüm. Yeşil bitkisel notalar her daim algılanıyor. Daha sonra hafif baharatlar hissettim. Yumuşak odunsu notalar ( vetiver, sandal ağacı ) ve misk kapanışı yapmaktadır.

Ferah, taze, rafine ve dengeli bir yorum var. Centilmen, olgun, hafif maskülen bir parfüm olarak, yaz sıcaklarında sizi rahatlatır, üzerinizde terapi etkisi yapar. Kaliteli, güçlü ve dolgun aromalı bir kolonya tarzındadır. Günlük kullanımda, her ortama uyar. Fark edilirlik ve kalıcılık yeterlidir. Günün yarısında, hafif esintiler yapar.



Böyle Eau Sauvage tarzı aromatik otlu- turunçgilli kokuları beğeniyorum. Şekerli ve bayık kokuları zaten sevmiyoruz. Amberli, baharatlı parfümler insanı uzun zaman sonra boğuyor. Arap etkili- öd ağacı temalı parfümlerden artık gına geldi... Eau Sauvage tarzı kokular, parfüm dünyasının güvenli limanlarıdır. Klasik olarak her zaman tercih edilir. Parfümlerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler böyle kokuları seçsinler. O zaman çok övgü alacaklarını ve kendilerine " siz parfümden anlıyorsunuz," denileceğini bilsinler. Kaliteli ve elegant kokacaklardır. Eğer bir gün, bütün parfümlerden bıkarsak, Eau Sauvage kokularına sığınacağız.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder