6 Eylül 2014 Cumartesi

Nasomatto- Pardon Extrait Parfum / 2011


























Nasomatto- Hollandalı parfüm markasıdır. Bu markanın parfümlerini yorumlamayı sürdürüyoruz. Sırada Nasomatto- Pardon bulunuyor. Odunsu- baharatlı grupta yer alabilir. Ne var ki, gurme tarzı da mevcuttur. Odunsu notalar, öd ağacı ve tarçın merkezli tatlı baharat teması, çikolata / kakao gibi koku nüansları vardır. Tatlı, kremsi ve yumuşak esintiler anlaşılmakta.

Nasomatto Pardon, markanın sahibi Alessandro Gualtieri imzalı bir kokudur. Üstte manolya ve çiçek buketi, ortada bitter çikolata, tonka fasülyesi, tarçın, alt notalarda öd ağacı ve sandal ağacı aromaları açıklanmış.

Başlangıçta baharat harmanıyla karşılaşılır. Yoğun ve sıcak baharatlar burnuma hücum etti. Tatlı ve lüks baharatları tarçın merkezli olarak tahmin ettim. Kırmızı biber ve zencefil karışımı da vardır. Baharatlarda metalik tonlamalar da görülüyor.

Sonrasında bitter çikolata ve kakao tandansları ile, bu tatlı baharat çeşnisi daha yoğun, zengin ve kompakt bir kıvam kazanmakta. Nasomatto Pardon, burada tatlı- şekerli bir tona çevriliyor. Ama bu rahatsız etmiyor. Tarçın merkezli tatlı baharatlar ve kakao & çikolata teması parfümü her zaman domine etmektedir. Tozlu ve çikolatalı paçuli de bunlara katılıyor. Tene oturma evresinde, koyu kıvamlı, yumuşak ve sıcak sandal ağacı da, tarçın ve zencefile destek veriyor.

Kapanışta öd ağacı baskın olmuş. Buna kuru paçuli, tozlu vetiver ve yumuşak tütsü gibi odunsu notalar eşlik edecektir. Burası başlangıç ve orta bölümdeki kadar tatlılık barındırmaz. Aromalar sakinleşir ve dengeli duruma gelir.



Nasomatto Pardon, bize baharatlı odun- çikolatalı baharat- kuru ağaç gibi nota vurguları ve düşünce perspektifi sunmaktadır. Bu yönüyle ilginç ve özgün aroma karışımlarına sahip olmaktadır. Zihnimizi dinlendiren, dikkat ve odaklanmayı sağlayan, sükûnet ve rahatlık veren bir aroması vardır.

Koku düzleminde tatlı baharat, bitter çikolata & kakao, odunsu notalar & tatlı baharatlar ve öd ağacı baskınlığında odunsu notalar bulunmakta. Sırasıyla bu notaları algılıyoruz. Aslında notalar uyumludur. Tatlılık da beni rahatsız etmedi. Parfümün genelinde bir harman ve sentez görülür.

Derinlik ve konfor noktasında tarçınlı bitter çikolata, kakao, çikolatalı paçuli, sandal ağacı ve öd ağacı vardır. En çok beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalar bunlardır. Çok kaliteli, güçlü ve kalıcı aromalar takdir edilmekte. Orta katmanda tarçınlı bitter çikolata & kakao, son bölümde ise öd ağacı dominant durumdadır.

Nasomatto Pardon- tenden ayrılırken, çok az miktarda mür yağı, reçine ( laden otu ) ve tütsü hissediliyor. Ancak bunlar genel gidişat içinde önemli değildir. Kalıcılığı güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne değin, yapışkan bir şekilde durmakta. Fark edilirlik başarılıdır. İlk anda dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapar. Sonra tene yakın durmayı tercih eder.

Nasomatto Pardon, günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere geniş bir opsiyonla izin vermekte. Sonbahar- kış, serin yaz akşamları, soğuk havalar ve akşam saatleri gibi zaman dilimlerinde kullanılır. Davet, kokteyl ve gece gezmesi için uygundur. Kapalı alanlarda dengeli sıkılmalıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder