16 Eylül 2014 Salı

Yves Saint Laurent L' Homme Libre EDT / 2011




























Fransız markası Yves Saint Laurent' in ağaçsı- baharatlı kokusu YSL L' Homme Libre' i değerlendirmekteyiz.

Ozon ve su notası, yeşil bitkiler, baharat ve odunlar parfümün karakterini oluşturmuş.

Üst- yıldız anason, fesleğen, menekşe yaprakları, bergamot;

Orta- muskat, pembe biber;

Alt- vetiver, paçuli.

Sade ve basit harmanı var. Notalar temiz ve net alınıyor. Açılışı menekşe başat olmak üzere, meyveli tonlarla oluyor. Bu, ekşi bir turunçgildir. Bir de temiz ve pürüzsüz su/ ozon notası alınıyor. Bu notalar sentetik olarak verilmiş olmalı. Ne ki, güzel etkiler yapıyor.

Devamında yumuşak- modern tatlı baharatlar var. Parfüm tene oturmaya başlıyor. Kalıcılık, kalite yükseliyor. Parfümün kapanışı da odunsu notalarla olmakta. Burada paçuliyi burnum özellikle seçiyor. Ve böylece tenden ayrılıyor.

İdeal ilkbahar- yaz kokusu olabilir. Ozon ve yeşil notalar daha kaliteli kullanıldığından, benzerlerine göre farklı bir seçenek oluşturabilir. Şüphesiz odunsu notalar kuru ve sıcaktır. Dengeli tatlılık var. Baharat kullanımına özenildiği belli oluyor.

Koku düzlemi= Yeşil bitki- meyveli tonlar, baharatlar, odunsu notalar.

Derinlik ve konfor noktası= Tatlı baharatlar ve paçuli.

Bol bol sıkılabilir. Zaten hafif ve rahatsız etmeyen bir kokusu var. Her ortama, günlük kullanıma uyar. Benim tenimde kaliteli bir kolonya kadar kalıcı oldu. Bu da iyi bir sonuçtur. Hafif esintiler yapıyor.

Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Ne var ki, tatlı baharat- ferah yeşil bitkiler ile genel bir beğeni toplayacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder