25 Ağustos 2013 Pazar

Tatlı Baharatlar ve Reçineler : Issey Miyake- L'eau D'issey Pour Homme Intense EDT / 2007



























doğu etkili parfüm




Issey Miyake kimdir ?




1938 doğumlu Japon moda tasarımcısıdır. 1970 yılında Tokyo 'da Miyake Dizayn Stüdyosu 'nu kurar. Erkek ve kadın giyim ürünleri kısa sürede Asya pazarını domine eder. 1992 yılında parfüm üretmeye başlar. Tokyo Tama Sanat Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümünü bitirmiş. 1960 'larda Guy Laroche ve Givenchy için çalıştı. New York' ta Geoffrey Beene için hazır giyim tasarladı.




Issey Miyake- L'eau  D'issey Pour Homme Intense hakkında yorum yapar mısınız ?




Üst- mandalina, limon, tatlı portakal, bergamot,

Orta- muskat, lotus, safran, kakule,

Alt- amber, papirüs, benzoin, tütsü, ambergris.

Odunsu- baharatlı parfümün genel hissiyatı narenciye, sıcak baharat ve dumanlı notaları işaret etmekte. Jacques Cavalier tasarlamış. Yoğun, tatlı, yumuşak, taze notalar var. Açılışı Paco Rabanne- One Million gibi, tatlı- metalik turunçgille olmuş.

Koku düzlemine bakalım= Tatlı turunçgil, çiçeksi- otsu notalar, kakule / tarçın, safran, amber ve tütsü.

Derinlik ve konfor noktasına göz atalım= Gucci- Gucci Pour Homme' u andırır şekilde tatlı turunçgil, tatlı baharat, çiçek- ot notaları, tütsü ve reçine.

Çiçeksi- otsu notalarda tozlu bir papirüs var.

Alt notalarda dumanlı ve bitkisel rayihalar var. Hafif odunsu notalar ve dumanlı tütsü bu kısmı domine etmiş.

Kalıcılığı tenimde bir güne yakın oldu. Sonbahar- kış parfümü olarak duruyor.




Bu parfüm duygu dünyanızda ne gibi etkiler yaptı ?




Gene Doğu etkili bir parfüm. Bu tip kokuları seviyorum. Tütsü ve buhurdanlıklarla kokulandırılan saray ve külliyelere astral seyahat yapmak istiyorsanız, bu parfümü deneyin. Duman, tütsü, ağaç, baharat ve reçinelerle Doğu kültürüne egzotik bir gönderme yapmış. Şifalı, derin ve karanlık bir harmanı var.


Meşatta Sarayı... 8. yüzyıl Arap- Emevî hanedanı yapısı. Kudüs' ün doğusunda yer alır. Halife 2. Velid inşaatını tamamlatıyor.

Duvarları kuleler ile desteklenmiş. Avlu, taht salonu, cami gibi yapıları var.





Helenistik dönem süslemeleri, Sasanî- İran sanatının üçgen ve gül motifli süslemeleri ve taş kabartmaları ile İslâm dünya sanatında önemli bir eserdir.

Doğu cephesinde asma dekorlu, batı cephesinde figürlü süslemeler görülür.

Bu blogda beni takip eden insanlara, parfüm bilgisinin dışında genel kültür konularından da bahsetmenin iyi olacağı kanaâtindeyim. Parfüm ile sanatı, kültürü, duygu dünyasını kaynaştırmak ve aralarındaki ilişkileri değerlendirmek bu bağlamda önemlidir. Yoksa sadece parfüm anlatmak insanı sıkar...

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder