21 Haziran 2014 Cumartesi

Kiton Black
























Kiton, 1968 yılında İtalya- Napoli' de kurulan bir moda şirketidir. Kiton/ Tunik, Yunanca' da asillerin ve devlet adamlarının giydiği tören kıyafetidir. Marka, kadın- erkek klasik giyim ve takım elbise üretiyor.

Kiton Black, aromatik- odunsu grupta gösteriliyor. Aromatik otlar, odunsu notalar, çiçekler ve ozonlu notalar bu kokunun bileşenleridir.

Üst- bergamot, menekşe yaprağı, limon, kırmızı meyveler;

Orta- siklamen, menekşe, sedir ağacı, kakule;

Alt- deri, tonka fasülyesi, amber, vetiver...

Bergamot, meyve ve erkeksi çiçeklerle açılıyor= Çiçeklerden yoğun ve pudralı menekşeyi algıladım. Kiraz/ vişne tarzında kırmızı meyveler var. Aromatik, sucul/ ozonlu ve dinamik his belirginleşmiştir. Sonra açılıştaki aromalar devam ediyor. Buna tatlımsı- modern baharatlar ve odunsu notalar katılmaktadır. Tene yerleşiyor ve güzelleşiyor. Devamında tatlılık artar ve tene oturma sürer. Bu noktada odunsu notalar ve derinin yanısıra, nispeten yumuşak ve dengeli bir amber de takdir edilmektedir. Kapanış ve tenden ayrılış böyle oluyor.

Genelde dengeli bir tatlılık var. Aromatik notalar, çiçeksi notalar, turunçgiller ile şifalı ot rayihaları var. Tatlı baharatlarla da kalite ve beğeni düzeyi yükselir. Rafine ve akışkan bir koku hissi verilebilmiş. Ben, aşrı ve dengesiz bir şey algılamadım.

Koku düzlemi= Turunçgil, kırmızı meyveler, maskülen çiçekler, baharatlar, odunsu notalar biçimindedir. Koku aslında düz çizgide ilerliyor, çok değişmiyor. Şu nedenle söylüyorum= Açılış kısmı, ortalara değin şifalı ot etkileri göstermektedir. Sonra baharat ve odun katmanı birbirinin içine geçmiştir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Çiçek, baharat, odun ve amber biçimindedir. Kalite, güzellik ve kalıcılık nüansları burada toplanmıştır. İkincil sırada ise, aromatik- şifalı otlar önemlidir. Lüks, sofistike ve ferah hissiyat parfümün her zerresinde belirgindir.

Tenimde kalıcılığı 12 saat kadar kuvvetli oldu. Aynı minvalde başarılı fark edilirlik değerlerine ulaşıyor. Öncelikle yaz mevsimine uyar. Sonra zaten her mevsim kullanılacak bir tarafı bulunur. Günlük faaliyet kapsamında ofis kullanımı, davetler ve kokteyller gibi geniş bir yelpazede değerlendirebilirsiniz.

Şişe tasarımı ilginçtir. Bitkisel şampuan şişesi gibi olmuş. Eczane vitrininde sergilense, parfüm olduğu anlaşılmaz. Şişe formu belki de şifalı bitkilere göndermedir...

Şifalı ot temalı her zaman ilgimi çekmiştir. Tatlı baharat vurgusu hoş bir uygulamadır. Parfümde modern aromatik bir tarz da mevcuttur. Bu nedenle, benim için özgün bir deneyim oldu. Parfümün ismindeki siyah vurgusuna değinmek istiyorum= Kokusu gayet ferah ve tazedir. Notalar temiz ve net olarak algılanıyor. Siyah vurgusu burada geçerli değil. Belki de parfümü oluşturan nota katmanlarının ( baharat, ot, meyve vs. ) derinliğine dikkat çekilmek istenmiştir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder