25 Haziran 2014 Çarşamba

Rochas Desir Man

















Rochas' ın bu yeni kokusu odunsu- oryantal sınıfına girmekte.

Harmanı=

Üst- greyfurt, portakal kabuğu, anason tohumu;

Orta- kakao, kakule;

Alt- vanilya, sedir ağacı, kaşmir...

İlk anda asitli ve biraz ekşimsi turunçgiller keskin anason rayihasını aldım. Sonra anason devam ederken, çikolata- tarçın benzeri esintilerle, parfüm bir yumuşama devresine giriyor. En son aldığım aromalar ise, vanilya ve sandal ağacı oldu.

Buna göre, koku düzlemi şöyle olmakta=

Portakal, anason, çikolata/ tarçın, vanilya, sandal ağacı. Sırasıyla bu notaları hissettim.

Sonra açıklanan notalarına baktım; kaşmir var... Evet, o, sandal ağacına benzer yumuşak kadifemsi his, kaşmirden geliyormuş. Kaşmir, sandal ağacı gibi aroma vermekte.

Sonra tarçın... Kakule de tarçına çok yakın aroma veriyor.

Parfümde genel bir tatlılıktan söz edebiliriz. Tatlımsı ve yumuşak baharatlar, değerli ağaçlar keskin ve yoğun anason ile çok iyi harmanlanmış. Hatta kaşmirden kaynaklanan hafif tütsü rayihası bile alınmakta. Vanilya ise yumuşak ve kremsi biçimde kullanılmış.

Öyleyse, parfümün derinlik ve konfor noktasını işaret edelim=

Anason,  kakao/ tarçın, vanilya, tütsü/ odunsu notalar... Çok güzel ve egzotik bir harman. Kütle halinde birçok notayı hissetmekteyiz. Sonlarda afrodizyak etkiler bile var. Ve bu, kaliteyi arttıran bir etkendir.

Parfümde âdeta baharat çeşnisi hüküm sürmekte. Tatlı baharatlar ve yumuşatılmış odunlar parfüme sevimlilik katıyor. Başlangıçta ne vardı ? Asitli turunçgiller ve keskin anason... Böylece, parfümde hem keskin, hem de yumuşak notaların başarılı bir sentezini görmekteyiz. Kalıcılık ve baskınlık yükseliyor. Birbirine zıt notalar teninizde yer değiştiriyor. Nota geçişleri başarılı, dengeli ve uyumlu. Rahatsız edici bir şey bence yok.

Her mevsim kullanılır. Kalıcılık değerleri tenimde ortalamanın üstüne çıktı. Hava şartlarına ve yediğiniz yemeklerin türüne göre, 12- 16 saat arası kalıcılık vermekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder