6 Haziran 2014 Cuma

Yves Saint Laurent- Elle EDP / 2007


























Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Elle isimli kadın parfümünü konuşacağız. Tatlımsı, ekşimsi, kremsi, yumuşak ve ferah esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilmiş.

Üst- limon, şakayık, aslan meyvesi,

Orta- yasemin, pembe biber, gül, frezya,

Alt- vetiver, paçuli, sedir ağacı, ambrette / misk ( ebegümeci ).

Yves Saint Laurent- Elle- ekşimsi limon ve şekerli meyvelerle ( aslan meyvesi, ahududu ) başlıyor. Yumuşak tatlımsı baharatlar ( pembe biber, kakule ) ve yeşil kokan çiçekler ( yasemin, manolya, gül ) orta bölümde yer almaktadır. Kremsi verilen odunsu notalar ( paçuli ) ve misk kapanışı yapıyor.

Yves Saint Laurent Elle isimli parfüm sade, basit ve gösterişsiz bir koku formuna sahiptir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Meyvemsi katman, baharatlar & çiçeksi notalar harmanı ve odunsu notalar gidişatı ile sırasıyla tene yerleşiyor. Nota geçişleri başarılıdır. Ne var ki, geneli kaplayan şekerli tatlılıktan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyum sağlayabilir. Yapışkan tatlılık, kuşkusuz kalıcılığı olumlu etkiliyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılık yapmaktadır. Fark edilirliği ilk bir saat içinde dışarıya karşı yoğundur. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder