20 Temmuz 2013 Cumartesi

Guerlain- Aqua Allegoria Mandarine Basilic EDT / 2007

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Mandarine Basilic isimli bayan parfümünün incelemesini yapacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, ekşimsi, yumuşak, ferah, sıcak ve serin esintileri var. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üst- clementine ( mandalina- portakal benzeri turunçgil ), acı portakal, portakal çiçeği, yeşil çay, sarmaşık,

Orta- mandalina, defne, papatya, şakayık,

Alt- sandal ağacı, amber.

Guerlain- Aqua Allegoria Mandarine Basilic isimli parfümün açılışını serin, canlı ve doğal turunçgiller yapmış. Ekşimsi & tatlı mandalina- limon- portakal- clementine dörtlüsü var. Devamında yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar sahne alıyor. Fakat bunlar da aynen turunçgiller gibi, ekşimsi ve tatlı rayihalara sahiptir. Portakal çiçeği, şakayık, siklamen, neroli ve papatya sayılabilir. Çiçeksi notalara, gene yeşil ve ferah tarzda aromatik otlar katılıyor. Defne, sarmaşık, yeşil çay ve biberiye olmalıdır. Aslında buraya kadar, parfümde serin esintiler görüyoruz. Son bölümü meydana getiren amber ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) da sıcak ve tatlı yapıdadır.

Guerlain- Aqua Allegoria Mandarine Basilic isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Kaliteli bir turunçgil- yeşil kolonya havasındadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. 

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder