2 Şubat 2014 Pazar

By Kilian- Absinthe Verte ( A Taste of Heaven ) EDP / 2007






















Fransız niş parfüm ve kolonya markası By Kilian, 2007 yılında kuruldu. Kurucusu Kilian Hennessy, gençliğini şarap mahzenlerinde geçirmiş. Kilian firması ünlü konyak üreticisi LVMH grubunun alt markasıdır. Moda sektörünün ünlü markaları için parfüm üretmek amacıyla kurulmuş.

By Kilian- Absinthe Verte oryantal- fujer kategorisindedir. Aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar parfümü şekillendiriyor.

Harmanındaki notalar=

Portakal çiçeği, sardunya, bergamot, gül, pelin otu, lavanta, paçuli, meşe yosunu, amber, vanilya, tonka fasülyesi, costus bitkisi ( çiçek ).

Fujer/ şipre notaların belirginliği görülmekte. Turunçgil ve lavanta merkezli yeşil- aromatik otlarla açılıyor. Lavanta devam ederken, ortaya bu kez aromatik baharatlar çıkıyor. Erkeksi çiçekler de var.

Açılış notaları buruk, keskin, koyu olmuş. Aslında parfümün genel gidişatı da böyledir. Pek tatlılık barındırmaz. Yalnızca, baharatlı tonlar biraz tatlılık verir.

Orta notalardan itibaren keskin ve kalıcı fujer notaların egemenliği başlıyor= Lavanta, paçuli, yosun. Burada odunsu vurgular da var.

Kapanışta vanilya ve amber sentezini hissederiz. Burası yumuşak baharat rayihası da verir. Odunsu notalar da kendini gösterir. Tenden böylece ayrılır.

Açılıştan sonra, tene oturmaya yakın, sabunsu his alınmakta. Derimsi notalar da sonlarda biraz algılanıyor.

Keskin, yoğun, buruk ve biraz da acımsı aromalar parfümü domine etmiş. Notalar katmanlaşmış. Nota uyumundan değil de, fujer aromalardan dolayı bir tahammülsüzlük olabilir. Sabun notası yapay olmuş.

Koku düzlemi= Turunçgil, aromatik otlar ( lavanta ), baharatlar, odunsu notalar/ yosun, amber, deri. Kirli, tozlu, sabunsu notalar var.

Derinlik ve konfor çizgisi= Fujer notalar, aromatik otlar, deri. Diğer notalar pek etkin değil. Burada kalıcı vurgular var. Güçlü aromalar toplanmış.

Tenimde bir günü geçen kalıcılık verdi. Keskin ve tozlu fujerler bunda etkilidir. Kullanımı tecrübe ister. Günlük kullanıma uygun değil. İdeal sonbahar- kış parfümüdür. Dengeli sıkılmalıdır. Akşam iyi sonuç verir. Koleksiyonluk kullanıma uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder