7 Haziran 2013 Cuma

Annick Goutal- Ambre Fetiche EDP / 2007






















Annick Goutal, Fransız parfüm markasıdır. Parfüm, duş jeli, vücut kremi ve yağları, mum ve sabun gibi ürün gamları olan bir kozmetik şirketidir. 1980 yılında kuruldu.

Annick Goutal Ambre Fetiche, bu markanın amber temalı ve Doğu etkili parfümü olarak lanse edilmiştir. Oryantal- baharatlı grupta olduğu düşünülebilir. Markanın Les Orientalistes koleksiyonuna dahildir.

Doğu- Arap esintili amber teması parfümü domine etmektedir. Tütsü, odunsu notalar, baharatlar ve vanilya aromaları da genel gidişat içinde önemli nüanslardır. Sıcak, tozlu, dumansı, kremsi, reçineli, kuru ve sert aromalar birbirine karışmıştır.

Annick Goutal Ambre Fetiche isimli bu parfümün rayihalarını yanmış odunlara, pipo tütününe, tütsülere, şifalı otlara, baharat karışımına ve yanan pipoya benzeten yorumcular olmuş... Benim de düşüncelerim aynı yönde olacak.

Üst- laden otu, tütsü, sığla yağı, amber, vanilya,

Orta- iris, benzoin,

Alt- deri, vanilya, sardunya, paçuli.

Annick Goutal Ambre Fetiche; derin katmanlı, koyu, zengin, egzotik ve lüks bir harman sunmakta.

Annick Goutal Ambre Fetiche, kuru ve keskin otların, tütsülü amber ve baharatların biçim verdiği heyecan ve hayranlık uyandıran bir açılış yapmakta. Amber teması daha başlangıçta etkindir ve burada reçineli amber formundadır. Açılış bölümü tende uzun sürüyor. Burada bulunan amber, yoğun, tütsülü ve kompakt tarzdadır... Aslında parfümün genelinde de bu amber anlayışı baskın olacaktır. Devamında koyu ve biraz da tatlımsı baharatlar vardır= Karanfil, tarçın gibi baharatları yorumladım. Mesir macunlarını andıran tarzda, bir miktar biberli baharat da algılanıyor. Sonra buna sardunya gibi tozlu çiçekler ve yapay bir deri notası katılıyor. Parfüm iyice ısınıyor. Tene yerleşiyor. Kapanışa gelindiğinde tatlı ve kremsi bir vanilya, odunsu notalar, dumansı tütsü ve nispeten yumuşak ve lüks bir amber hissedilmekte. Böylece tenden ayrılıyor. Güzel ve hoş bir kapanış olmakta.

Annick Goutal Ambre Fetiche' nin koku karakterinde bazı nüanslar önem arz etmektedir. Bunlara kısaca değinmek icap eder=

* Amber teması= Başlangıçta kuru ve yabanî otlarla daha çok karışan keskin reçineli bir amber bulunmakta. Sonrasında kapanış kısmında, vanilya ve tütsü ile şekillenen yumuşak bir amber vardır.

* Baharatlar= Açılışta baharatlardan çok kısa bir süre, şöyle bir geçiş gözleniyor. Koyu ve yoğun baharatlar amberin etkisinde kalıyor. Orta katmanda gene koyu, ama bu kez tatlı- biberli baharatlar mevcuttur. Baharatlar orta bölümde kendi karakterini bulur ve tatlı baharat olarak yapılanır.

* Odunsu bazlar= Bunlar paçuli egemenliğindedir. Tütsü, duman, deri gibi rötuşlarla biçimlenir.




Koku düzlemi aromatik otlar, reçineli amber, tatlı- biberli baharatlar, tozlu çiçekler, odunsu notalar, tütsü ve vanilyalı amber olarak yorumlanmaktadır. Yapay deri notası hariç, beğenmediğimiz bir aroma yoktur. Notalar orta kısımdan başlayarak, rafine ve akışkan hale geliyor.

Derinlik ve konfor noktası reçineli amber, tatlı baharatlar, vanilyalı amber ve tütsüler biçimine girmektedir. Bu bahsettiğimiz aromalarda temiz, net ve steril bir hissiyat söz konusudur. Yani, diğer notaların içinden çekip aldığımız zaman, koku karakterini sadeleştiren ve anlaşılır yapan temel unsurlardır. Aynı anlamda da kalıcı, güzel ve kaliteli bir yorum yapılmış.

Bu parfüm soğuk hava, sonbahar- kış ve akşam vakti gibi zaman dilimlerine uyum sağlar. Yoğun ve güçlü yapısından dolayı dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört kez dozajlamak yeter. Kapalı alanlarda hatta- hiç kullanılmasa iyi olur. Açık hava partileri, koleksiyonluk kullanım ve gece gezmeleri için tavsiye edilir.

Beyaz tende kalıcılığı bir günü geçmektedir. Güçlü bir fark edilirlik yapar. Esmer bir tende ise hayvansal amber, deri ve vanilya ile daha yapışkan hale gelebilir. Kıyafette kalıcılık üç- dört günü bulur, ama leke yapma riski de bulunuyor. Baharatlar ve vanilya hariç, neredeyse tatlılık barındırmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html




,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder