14 Ağustos 2014 Perşembe

Costume National- 21 EDP / 2007


















Costume National- İtalyan moda markasıdır. Bu markanın kuruluşunun 21. yıldönümü dolayısıyla bir parfüm üretiliyor : Costume National- 21. Bugün bu parfümü konu seçtim. Baharatlar, turunçgiller, odunsu notalar, vanilya, amber ve tütsü aromalarıyla biçimlenmekte. Tatlı, kremsi, yumuşak, pudralı ve sıcak esintiler yapmakta. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- portakal çiçeği, amber, süt, kaşmir ahşabı, safran,

Orta- laden otu, kimyon, meşe yosunu, bergamot, karabiber,

Alt- tonka fasülyesi, paçuli, vanilya, adaçayı, vetiver, sedir ağacı, misk.

Costume National 21- açılışta kısa süre sütlü turunçgilleri ( tatlı mandalina ) kullanıyor. Sonrasında hemen turunçgilli- biberli baharatlara ( bergamot, kakule, tarçın, yağlı safran ) geçiliyor. Yalnız süt aroması baharatlarda da hissediliyor. Orta bölümde tütsülü sandal ağacı ve koyu amber ile parfüm sıcaklaşıyor. Devamında bu koku biraz açılıyor ve tütsü- vanilyalı reçineler biçimine giriyor. Son kısımda pudralı vanilya vardır.

Costume National- 21 isimli parfümün baharatları, büyük oranda Costume National- Costume National Homme' daki baharat kullanımını hatırlatıyor. Buradaki baharatlar süt aromasının etkisiyle daha yumuşak ve ferah verilmiş. Odunsu notalar ve vanilya arasında gayet rafine bir geçişkenlik gözleniyor. Tatlılık dengeli ve notalar uyumludur. Aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiş olarak algılanır. Hızlı akışkanlıkla karakteri belirlenir : Baharat parfümü. Odunsu notalar ve pudralı vanilya ile tene yakın durur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende baharatlar ve odunsu notalarla kalıcılık bir miktar daha artıyor. Gün içinde tazelemeye müsaittir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder