13 Aralık 2013 Cuma

Hugo Boss & Baldessarini- Ambre EDT / 2007



























Baldessarini markası, Hugo Boss bünyesinde yer almakta. 1993 yılında Werner Baldessarini tarafından kurulmuş. 1994 yılında ilk erkek giyim kreasyonu ortaya çıktı. Şirket, Hugo Boss' a katılınca, Werner Baldessarini de Hugo Boss' un yönetim kuruluna girdi ve baş tasarımcısı oldu.

Baldessarini Ambre, oryantal- odunsu grupta verilmiş. Harmanı şöyle=

Üst- mandarin, sulu kırmızı elma, viski akoru;

Orta- deri, menekşe;

Alt- laden ağacı, amber, vanilya, meşe ağacı.

Amber başat nota olmak üzere; deri, meyve, viski, ahşap, çiçeksi, kırsal/ bitkisel ve dumanlı aromaları bulunuyor.

Meyveli ve tütün/ deri karışımlı bir açılışı var. Sonra koyu floral (çiçeksi) notalar ve sentetik derinin hakimiyetinde kırsal (rustik) akorlar gelmekte. Kapanışı ağaçsı notalar, amber ve vanilya ile yapmakta.

Koku düzlemi= Meyve/ deri, çiçeksi notalar, kırsal notalar, odunsu notalar, amber, vanilya.

Derinlik ve konfor noktası= Odunsu notalar, amber, vanilya.

Ayrıntılara geçelim...

Sıcak, yumuşak, kuru, tatlımsı ve amberli rayihalar almaktayız. Açılışta içki temasını hafifçe hissettim. Kiraz gibi tatlı ve yumuşak bir tütün var. Parfüm kuruyup tene oturunca, çok kaliteli ve egzotik ahşap notaları belirginleşmekte. Bu ahşapsı his, büyük ölçüde meşeden geliyor. Kapanışı yapan alt notalarda ise, tütün- amber- odun tandanslı gayet zengin ve dumanlı rayihalar almaktayız. Parfümün en güzel, görkemli ve şatafatlı bölümü burası olmakta. Ayrıca, buradaki amberli notalar yumuşak, tatlımsı, kremsi ve lüks biçimde kullanılmış. Şekerli, yumuşak bir kehribara benziyor. Yoğun amber, vanilya ve karamel hissiyatı kalite ve kalıcılık değerlerini yükseltmekte ve beğeni duygusunu arttırmakta.

Kalıcılık tenimde bir güne yakın (20 saat) oldu. Sonbahar- kış kokusu gibi durmakta. Ne var ki dengeli bir dozajlamayla yaz sezonu için kullanım opsiyonu olabilir.

Parfüm, özellikle sonlarda Rochas Menvarî bir karaktere çevrilmekte. Yalnız, yoğun amber ve vanilya çizgisindeki kalite takdir edilmeli. Serge Lutens Ambre Sultan gibi şaheser bir parfümün bulunmadığı bir ortamda, eğer amber temalı bir seçenek arayacak olursak, Baldessarini Ambre bize bir fikir verebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz.  Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder