14 Nisan 2013 Pazar

Lancome- Hypnose Homme EDT / 2007





Lancome- 1935 ' te Armand Petijean tarafından kuruldu. Fransız markasıdır. Kozmetik, parfüm, cilt bakım ürünleri üretiyor. İlk parfümü 1935 çıkışlıdır. 1964' te L'Oreal şirketine katıldı. Markanın ismi harabe halindeki Le Château  kalesinden, logosu da bu kalenin etrafını saran güllerden esinlenmiş. Bugün Lancome- Hypnose Homme isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, kremsi, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik otlar, turunçgiller, lavanta, baharatlar, odunsu notalar, amber, tonka fasülyesi ve deri aromalarıyla şekilleniyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- kakule, nane, bergamot, mandalina,

Orta- lavanta, badem,

Alt- amber, paçuli, misk.

Lancome- Hypnose Homme isimli parfümün başlangıcında yeşil kokan ferah aromalar var : Nane, bergamot, mandalina ve lavanta. Aromatik otlar ve lavantalı turunçgiller canlı ve enerjik hissiyat vermekte. Orta katmanda sıcak, yumuşak ve kremsi aromatik baharatlar algılanıyor. Kakule teması hakimdir. Yapay ve parlak biçimde odunsu notalar ( paçuli ) ve amber sona doğru yaklaştığımızı hissettiriyor. Pudralı tonlardaki tonka fasülyesi- deri kombinasyonuyla kapanış gerçekleşiyor.

Lancome- Hypnose Homme isimli parfüm için, ''kızların, erkeklerin teninde en çok beğendikleri, koklamaya dayanamadıkları bir parfüm,'' deniyor. Ben bir kokuyu kadınlar için değil, kendim için alanlardanım.

Lancome- Hypnose Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını düşünüyorum. Çünkü dışarıya karşı pek yayılımı yok. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Bunda orta katmandan itibaren söz sahibi olan kremsi ve pudralı aromaların etkili olduğunu söylemeliyiz. Aslında tatlılık genele yayılmıştır. Ancak yapay ve pudralı aromalar koku kalitesini aşağıya çekiyor. Nota geçişleri sorunsuz olmuş. Çok fazla sıkıldığı takdirde baş ağrıtabilir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Ev ve ofis ortamında dengeli sıkılması gerekir. Ne var ki, dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde daha iyi sonuç verecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder