1 Şubat 2022 Salı

Byredo Parfums- Super Cedar EDP / 2016

 















Byredo Parfums- İsveç kökenli niş parfüm markasıdır. Bugün Byredo Parfums- Super Cedar isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlımsı, tozlu, kuru, ekşimsi, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var.  Odunsu notalar, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmekte.

Üstte gül, ortada sedir ağacı ve alt notalarda vetiver ve misk aromaları açıklanmış.

Byredo Parfums- Super Cedar isimli parfüm odunsu- çiçeksi yapısına koşut olarak, yumuşak aromatik sedir ağacı ve tatlımsı gül notasıyla açılıyor. Yeşil ferah kokan portakal çiçeği de olabilir. Devamında gene yumuşak ve bu sefer tozlu ama ferah odunsu notalar ( vetiver ) ve tatlımsı misk aromalarıyla tenden ayrılıyor. Sedir ağacı teması her zaman baskındır.

Byredo Parfums- Super Cedar isimli parfümün ana geçişleri yukarıda bahsettiğimiz gibi olmakla birlikte, parfüm tene oturduktan sonra hafif baharat ( tatlı pembe biber ) nüansları, ekşimsi- kuru meyveler ( erik, mersin meyvesi ) ve sonda iyice yapaylaşan amber ( ambroksan ) hissediyoruz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Büyük ölçüde ferah ve enerjik yapısından ötürü tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder