4 Nisan 2022 Pazartesi

Bvlgari- Man Black Orient EDP / 2016





















Bvlgari- İtalyan mücevher ve takı firmasıdır. Bvlgari- Man Black Orient ismini taşıyan parfüm, değerlendirmeye alınmıştır. Sıcak, tozlu, tatlı, biberli ve yumuşak rayihaları var. Baharat, içki notası, çiçeksi notalar ve odunsu ve ahşapsı notalar genel harmanda hissediliyor. Oryantal- odunsu kategorisinde yer almakta.

Üst- rom, kakule,

Orta- gül, sümbülteber,

Alt- deri, öd ağacı.

Bvlgari- Man Black Orient- hızlı bir bir akışkanlıkla karakterini buluyor ve tene çabuk oturuyor. İçkimsi- kuru baharatları ( rom, kakule, muskat, pembe biber ), açılışta kullanmış. Sonrasında zaten kokusu çok değişmiyor ve erkeksi çiçeksi notalar ( safran, iris ), başlangıçtaki baharatlı yapı destekleniyor. Tozlu ve kuru deri notası ve kuru öd ağacı merkezli ahşapsı notalarla kapanışa geliniyor. Baharatlar, çiçekler ve ahşap notaları tamamen tek parça sıcaklık oluşturuyor. Bu nedenle aromalar harman halinde yapılanmıştır. İç içe geçme görülür. Tende baharat ve ahşap notalarıyla kurur. Sade, basit ve kolay anlaşılır bir karakteri var.

Bvlgari- Man Black Orient- sonbahar- kış, akşam saatleri ve serin havalara uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Açık hava- dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyllerde kullanılır. Fark edilirlik ilk başta yoğundur, sonra tene oturup sakinleşir. Yoğun, güçlü ve sert aromalarından ötürü dozaj ayarlaması yapmalısınız. Notalar kendi içinde uyumlu ve dengelidir. Dengeli tatlılık ( baharatların orta bölümde tatlımsı- biberli yapıya dönmesiyle ) olduğu söylenebilir. Tene oturduktan yaklaşık bir saat sonra hafif tatlıca gül esintileri alınıyor. Ama genel harman içinde pek etkili değil.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder