16 Nisan 2022 Cumartesi

Frederic Malle- Alber Elbaz Extrait De Parfum / 2016




























Frederic Malle- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün, Frederic Malle- Alber Elbaz isimli parfümü konuşacağız. Bu parfüm Dominique Ropion tasarımıdır. Çiçekler, meyvemsi notalar, tütsü, amber ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı- şekerli, yumuşak, kremsi ve ferah esintileri vardır. Çiçeksi- aldehidik kategorisinde gösteriliyor.

Yasemin, gül, şeftali, amber, tütsü, vetiver, paçuli ve aldehitler aroma olarak açıklanmakta.

Frederic Malle- Alber Elbaz isimli parfümün açılışını kremsi vurgular yönetiyor. Yumuşak beyaz çiçeklerin başlangıçta yer aldığını düşünmekteyiz. Yasemin, gül ve frezya olabilir. Yalnız çiçeklere, geri planda kremsi meyveler eşlik ediyor gibidir. Kremsi şeftali olabilir. Devamında tütsülü yumuşak amber geliyor. Bu sırada şunu fark ediyoruz... Yumuşak çiçekler daha bitkisel- yeşil çiçek formuna geçmiş. Son fazda ozonlu odunsu notalar seçiliyor. Yumuşak paçuli ve yeşil kokan vetiver olabilir.

Federic Malle- Alber Elbaz- başlangıçta kremsi meyveler ve orta katmandaki amber notası ile biraz şekerli tatlılık veriyor. Çok rahatsız etmiyor. Ama aşırı sıcak havada sıkılmasını tavsiye etmiyoruz. Bunun dışında, yeşil kokan çiçekler ve odunsu notalar ferah ve doğal olması ile beğeniliyor. Aromalar çiçeksi, tütsülü, ambersi ve odunsu katmanlar biçiminde, sırasıyla algılanıyor.

Frederic Malle- Alber Elbaz- hızlı akışkanlıkla tene oturur. Fark edilirliği ilk anda güçlüdür, sonra sakinleşir ve tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder