4 Mart 2022 Cuma

Jacques Fath- Bel Ambre EDP / 2016



























Jacques Fath- Paris merkezli Fransız moda markasıdır. Jacques Fath tarafından kuruldu. Ev kokuları, parfümler ve kıyafet koleksiyonları gibi ürün gamına sahiptir.

Jacques Fath, haute couture olarak bilinen ( kişiye özel kıyafet tasarımı- özel beğeni ve sipariş üzerine tasarım anlamında moda felsefesi ) akımın önemli temsilcilerindendir. Birçok moda tasarımcısı yetiştirdi. Ayrıca ailesinde de yazarlar, moda illüstratörleri ve peyzaj ressamları vardı.

Jacques Fath- Fath's Essentials Bel Ambre isimli parfümü değerlendireceğiz. Amber notası, parfümdeki ana temadır. Baharat, turunçgil, çiçeksi notalar ve odunsu notalar ile şekillenmektedir. Tatlı, yumuşak, tozlu ve sıcak esintiler yapıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Biz bu parfümü kısaca Jacques Fath- Bel Ambre olarak adlandıracağız. Markanın Fath's Essentials koleksiyonuna ait bir çalışmadır.

Üst- ardıç meyvesi, karabiber, bergamot, limon,

Orta- beyaz çiçekler, iris, kimyon,

Alt- vetiver, amber, deri, misk.

Jacques Fath- Bel Ambre- koku biçimi ve ana hatlarıyla kuru odunlara, tütsülenmiş derilere, baharat çeşnisine ve çam esintilerine benzemekte.

Jacques Fath- Bel Ambre- çam esintilerinin, kuru biberli baharatların ve tozlu turunçgillerin harmanlandığı nefes kesici bir açılış yapmakta. Gayet koyu ve zengin bir çam kozalağı/ çam esintisi ve karabiber, burnunuzu sarhoş edici aromalarla dolduruyor. Karabiberle birlikte tozlu bergamot kullanılmış. Devamında baharatlar daha da koyulaşıyor. Karabiber ve kimyon işbirliği hissediliyor.

Orta katmanda, baharatlı yapı yerinde durmakla, bu defa aynı forma sahip tozlu erkeksi çiçekler ( iris, yasemin ve ylang ylang ) algılanıyor. Amber teması da bu katmanda kendini göstermeye başlıyor. Erkeksi çiçeklerle karışmış vaziyettedir. Yalnız amberin, özellikle etkili olacağı bölüm kapanış faslıdır.

Son bölümde, amber teması iyice parfümün merkezine yerleşiyor. Bu kez amber, tozlu ve kirli deri notasıyla birliktedir. Deri notası sıcaklığı arttırıyor. Amberin karakteri koyu ve mumsu yapıdadır. Bu bölümde ayrıca tozlu odunsu notalar ( paçuli ) da, amber temasına yardımcı konumdadır.

Jacques Fath- Bel Ambre' nin şişesi ve içindeki esansı, çok kaliteli ve zengin aromalı konyak, viski ve votka gibi içkileri aklımıza getiriyor. Basit, sağlam ve kompakt yapılı şişe tasarımını ve koyu turuncu- hardal rengindeki esansın görüntüsünü çok beğeniyoruz. Beyaz zemin üzerine siyah yazılı etiket de sade ve elit bir hava yansıtıyor. Şişenin kapağı da mıknatıslı mekanizmaya sahiptir. Kapağı aniden kapanıyor. Parmaklarınızı kapağın üst kısmında tutun.

Hatta bu parfüm, tecrübesiz bir burna sahipseniz, komple baharatlı olarak tanımlanabilecek bir kokudur. Çünkü karabiberli baharatlar ve tozlu erkeksi çiçekler tek parça- baharat katmanı sayılır.

Koku düzlemi- çam esintisi, biberli baharatlar, erkeksi çiçekler, amber, deri- amber notası ve odunsu notalardır. Orta bölümdeki çiçekler de baharatlıdır. Biz sonlarda sandal ağacı ve vanilyayı da tahmin ettik. Çok tatlı olmayan koyu amber, bu hissiyatı vermiş olabilir. Aslında böylesine koyu ve baharatlı yapı içinde tütsüler de düşünülse, yanlış olmaz. Son kısımda, deri notasının hafiçe tütsülendiğini düşünmekteyiz.

Derinlik ve konfor noktası- amber, paçuli, karabiber ve çam esintisidir. En sevdiğimiz ve hoşumuza giden notaları sırayla belirttik. Bu notalar, kalite, kalıcılık ve güzellik unsurlarını oluşturuyor. Notalar katman halinde yapılanmıştır. Deri notası haricinde, diğer aromalar uyumlu ve dengelidir. Çok az bir tatlılık olduğu söylenebilir. Turunçgiller ve belki vanilya sınırlı tatlılık veriyor. Yavaş bir akışkanlıkla, bir saat içinde tene oturmakta. Tatlılık da zaten tene yerleşince hissediliyor.



Jacques Fath- Bel Ambre- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Kapalı alanda dengeli sıkılmalıdır. Böylece günlük kullanıma uyar. Açık hava- dışarıda düzenlenen davet ve kokteyller ve gece gezmelerinde kullanılır. Ben tenime özgürce tatbik ettim. Yağlı ve çabuk terleyen tende, iki gün boyunca güçlü esintiler yapıyor. İlk anda fark edilirliği yüksektir. Sonra tene oturup yumuşar.

Ağır, koyu, dolgun ve ağdalı harmana rağmen, temiz, rafine ve büyük ölçüde enerjik bir yapı gösteriyor. Amber, baharat ve odun gibi bileşenler başarılı biçimde karıştırılmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder