16 Mayıs 2022 Pazartesi

Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower EDP / 2016

 















Clive Christian- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower isimli bayan parfümünü yorumlamak amacındayım. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, şuruplu, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar, deri, gurme notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Şipre- meyveli kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, rom içkisi, pembe biber, elma,

Orta- erik, ylang ylang, osmanthus, yasemin, menekşe,

Alt- kakao kapsülü, karamel, benzoin, amber, deri.

Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower ( Kozmos Çiçeği ) isimli parfümün açılışındaki meyveler, turunçgiller ve içkimsi notalar tatlı- şuruplu- ekşimsi koku dönüşümleri gösteriyor. Erik, kayısı, mandalina, bergamot, mersin meyvesi ve rom içkisi olmalıdır. Devamında çiçeksi notalar var. Kremsi çiçekleri yasemin, osmanthus ve gül olarak sayabiliriz. Bunu pudralı çiçekler takip ediyor. Ylang ylang, iris, sümbülteber ve orkide olabilir. Şuruplu beyaz misk bunlara katılıyor. Kapanış kısmı odunsu & gurme notalardan oluşacaktır : Önce yapay öd ağacı ve deri ikilisini hissettim. Sonrasında tatlı kakao- karamel- sandal ağacı troykası var. Yapay tatlılıktaki amber ile nihayet sona gelinmektedir. 

Clive Christian- VII Queen Anne Cosmos Flower isimli parfümün başlangıcı ve orta bölümünün sonları klasik şipre parfüm yapılanmasına uygundur. Son bölüm ise, yukarıda belirtildiği gibi odunsu & gurme tarzındadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene tamamen yerleşiyor. Bunu takiben özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün süren güçlü kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmelidir. Kremsi, pudralı, yapay ve şekerli & tatlı rayihalarından dolayı kalıcılık ve fark edilirlik yükselse de, tene dengeli sıkılması gerekiyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder