25 Şubat 2022 Cuma

Xerjoff- Vintage Casamorati Italica EDP / 2016

 















Xerjoff- İtalyan parfüm ve kozmetik markasıdır. Şimdi Xerjoff- Vintage Casamorati Italica ( 2016 ) isimli parfümün tanıtımını yapacağız. Gurme notalar, baharatlar, vanilya, odunsu notalar ve amber aromaları barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Gurme- vanilya grubunda gösterilebilir. 

Üst- badem, süt, safran,

Orta- vanilya, tofi şekerlemesi,

Alt- sandal ağacı, beyaz misk, sedir ağacı.

Xerjoff- Vintage Casaromorati Italica ( 2016 ) isimli parfümün açılışında gurme notalar ve baharatımsı nüanslar yer alıyor. Badem sütlü- vanilyalı- karamelli bisküvi kokusu aldım. Baharatımsı geçiş olarak safran, buna destek vermiş. Bütün bu koku grupları tatlı & şekerli, sıcak, ferah ve yumuşaktır. Devamında şekerli vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) hissettim. Son kısımda bunlara tatlı amber vurgusu eşlik ediyor. 

Xerjoff- Vintage Casanorati Italica ( 2016 ) isimli parfümde, aslında çok değişmeyen ve düz çizgide giden koku karakteri görmekteyiz. Sıcaklık ve şekerli tatlılık genele yayılıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Tene özgürce sıkılabilir. Yukarıda söylediğimiz gibi, genele yayılan şekerli tatlılık ve parfümün gurme karakteri gereği, kalıcılık artmış ancak bu durum tene özgürce sıkılması için engel teşkil etmemiştir. Çünkü şekerli tatlılık ve özellikle sondaki ( vanilya- amber çizgisi ) yapaylık rahatsız etmiyor. Bu bakımdan rahat kullanım sunuyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5 


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder