21 Haziran 2023 Çarşamba

Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum / 2021

 















Michael Kors- ABD moda firmasıdır. Şimdi Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, tütün ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, kuru, sıcak ve yapay vurgular yapıyor. Çiçeksi- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- yasemin zambağı, sümbül, portakal çiçeği, ylang ylang,

Orta- dumanlı tütün akoru,

Alt- sedir ağacı, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum- tatlı ve kremsi yapıdaki turunçgiller ve meyvelerle başlıyor. Turunçgiller biraz daha ferah ve enerjiktir. Portakal, mandalina, ahududu ve kuş üzümü tahmin edilmekte. Orta bölümü oluşturan kremsi çiçeksi notalar klasik yasemin, manolya, sardunya ve sarı çiçek formundaki ylang ylangtır. Sıcak tütün ve yoğun kremsi vanilya bunlara eşlik ediyor. Tütsü benzeri rayihalar da alınıyor. Kapanıştaki odunsu / ahşap notalar yapaylık barındırmakta. Öd ağacı sıcak ve kurudur. Sedir ağacı ise daha yumuşaktır.

Michael Kors- Gorgeous! Eau De Parfum isimli parfümde açılıştaki turunçgiller, meylerin etkisindedir. Meyveler de aslen şuruplu ve şekerlidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi katmana geçiliyor ve devamında tene yakın duruyor. İlerleyen aşamada sahibine yönelik olarak fark edilir olmayı ( tensel koku ) tercih edecektir. Genel bir tatlılık ve kremsilik olduğundan, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Gene de sabahleyin sıkılmamalıdır. Buna rağmen nota geçişleri başarılıdır. Çabuk terleyen yağlı tende 1,5 gün süreyle yaptığı kalıcılık memnun ediyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder