19 Mayıs 2023 Cuma

Amouage- Material Woman EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesine ait niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Material Woman isimli parfümü değerlendiriyorum. Tatlı, kremsi, kuru, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Amber teması, odunsu notalar, vanilya, tütsü ve reçineler bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- paçuli, elemi reçinesi,

Orta- vanilya, benzoin,

Alt- tonka fasülyesi, gayakum ağacı, tütsü, öd ağacı, laden otu, osmanthus.

Amouage- Material Woman- açılıştan orta katmana kadar amber temasının yönetimi altındadır : Tatlı amber, kremsi amber ve tatlı vanilyalı amber troykası ile orta bölüme geliniyor. Sonrasında vanilyalı reçineler, sıcak tütsüler ve laden reçinesiyle tatlılık iyice yükseliyor. Kapanıştaki odunsu notalar ( kuru öd ağacı ) gene bu tatlılığı devam ettirmiştir.

Amouage- Material Woman isimli parfüm, amber temasının domine ettiği koku formu ve genel hatlarıyla Doğulu- Asyalı Parfüm kültür grubunun önemli bir temsilcisidir. Ayrıca gene bu minvalde erkek kullanımına da izin vermektedir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Birbirine benzer koku formları olması dolayısıyla, hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmasının nedeni tatlı, kremsi ve sıcak aromaların parfümün geneline yayılmasıdır. Son bölümde tatlılık yükselse de rahatsız etmez, ancak tene dengeli dozaj verilmesini ( üç- dört fıs ) gerektirecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder