14 Mayıs 2023 Pazar

Tom Ford- Ombre Leather Parfum / 2021

 















Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Ombre Leather Parfum isimli parfümü inceliyorum. Çiçeksi notalar, ozonlu notalar, meyveler, deri, sucul notalar, odunsu notalar ve tütsü içerikleri vermekte. Tatlımsı, tozlu, pudralı, ekşimsi, yumuşak, ferah, yapay ve plastik esintileri var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe yaprağı, sedir ağacı,

Orta- yasemin zambağı, iris,

Alt- deri, odunsu notalar, tütün.

Tom Ford- Ombre Leather Parfum- ilk sıkışta hemen koklandığı zaman, ozonlu notalar eşliğinde gayet ferah ve enerjik aromalar sunuyor : Bunlar sucul ve yeşil- bitkisel karakterde ve ekşimsi kokan erkeksi çiçeksi notalar ( baskın menekşe teması, leylak ? ) ve gene ekşimsi meyveler ( salatalık ) biçiminde tanımlanabilir. Devamında tamamı pudralı vurgularla belirlenen çiçeksi notalar ( yasemin, iris, manolya ) ve deri notasının harmanlandığını söyleyebiliriz. Çiçeklerin pudralı kullanımı deri hissiyatına yol açmış da olabilir. Ayrıca deri notası plastik ve yapay kokuyor. Son bölümde, deri aromasına kuru tütsü ve tozlu ama yumuşak sedir ağacı gibi odunsu notalar katılmış olmalıdır.

Tom Ford- Ombre Leather Parfum isimli parfümde meyveli- yeşil çiçeksi açılış ve odunsu deri katmanları sırasıyla devreye giriyor. Orta bölümdeki pudralı çiçeksi- deri harmanı ise, ikisi arasında geçişi sağlıyor. Bu nedenle çok yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşiyor. Tene yerleşmeyi takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Plastiğimsi deri notası de ilerleyen saatlerde tene iyice yapışıyor. Pudralı ve plastik aromaların koku karakterindeki ağırlığı hissedildikçe, çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapması pek de şaşırtıcı olmuyor. Gene bu yapaylık ve pudralılıktan dolayı tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yetecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder