7 Temmuz 2023 Cuma

Amouage- Opus XIII Silver Oud EDP / 2021

 















Amouage- Umman kraliyet ailesinin mülkü olan Arap niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Opus XIII Silver Oud isimli parfümle ilgili görüşlerimizi belirteceğiz. Reçineler, odunsu notalar, tütsü, baharatlar, misk, misk ( civet ) yağı, deri, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kuru, hayvansal, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- cypriol yağı, paçuli, sedir ağacı,

Orta- agar ağacı ( öd ağacı ), vanilya,

Alt- misk ( civet ) yağı, huş ağacı, ambarome, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Amouage- Opus XIII Silver Oud isimli parfümün başlangıcında ferah yeşil kokan reçineler ve odunsu notalar ( paçuli- sedir ağacı ) mevcuttur. Buna kuru tütsüler destek verir. Orta katmana doğru, önce tatlı ve aromatik baharatlar sahne almaktadır. Safran ve kakuleyi hemen tanıdım. Devamında silme hayvansal ve elbette yapay aromalar geliyor : Misk ( civet ) yağı bunların en önemlisidir ki, burnum bunu da hemen algıladı. Deri ve öd ağacı temalı odunsu notalar da hayvansal notalardandır. Kapanışa gelinirken, tatlı vanilya- amber kombinesi güzel bir uygulama olmuş. Orta bölümün sonundaki deri- odunsu notalar ( öd ağacı ) ikilisi de, bu sefer karşımıza gayet tatlanmış olarak çıkıyor. Son fazda gene yeşil ve ferah kokan reçineler bulunuyor.

Amouage- Opus XIII Silver Oud isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yalnızca hayvansal aromalar birbirinin içine geçmiş biçimde algılanıyor. Gayet hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende altı ( 6 ) gün boyunca, yapışkan tarzda kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Hatta bir- iki fıs yeter. Orta katmanın devamında gördüğümüz yüksek hayvansal aromalar, parfüm tene tamamen yerleştikten sonra koku karakterini domine ettiği ve bütün notaların üstünü adeta şal gibi örttüğü için kalıcılık ve fark edilirlik değerleri muazzam yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını icap ettirmiştir. Yoksa sığır derisi, ahır, terli insan vücudu ve tabaklanmış deri gibi kokan hayvansal aromalar baş ağrıtacak ve burun ve zihin algısını zorlayacaktır. Çünkü bu aromalarla birlikte yapaylık da artıyor. Yeşil kokan aromalar ( reçineler, paçuli, sedir ağacı ) ve tütsüler en beğendiğimiz koku grubudur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Yalnız bu parfümle ilgili bazı uyarılar yapayım : Gece gezmelerinde kullanabilirsiniz ama toplum içinde ve kapalı mekânlarda ( ev- ofis, davet, kokteyl ) kullanamazsınız. Hem sizi hem başkalarını rahatsız eder. Dışarıda gezerken kullanılabilir. Ayrıca genel beğeniye de uymaz. Parfüm meraklıları ve koleksiyoncuları için değerli bir hazine ve nadir bir parça olacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder