12 Temmuz 2023 Çarşamba

Givenchy- Irresistible Eau De Toilette / 2021

 















Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Givenchy- Irresistible Eau De Toilette isimli bayan parfümü hakkında söz söyleyeceğiz. Kremsi, şekerli, tatlı, pudralı, sabunsu, kuru, sıcak, serin, soğuk, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir. 

Üstte gül, Çin tarçını, ortada Şam gülü, iris ve alt notalarda misk ve serdir ağacı aromaları açıklanıyor.

Givenchy- Irresistible ( Dayanılmaz ) Eau De Toilette isimli parfümün açılışında kremsi şekerlilikte meyveler var. Kuş üzümü, ahududu ve mango olmalıdır. Bunu kremsi tonlamalar yapan çiçeksi notalar ve yeşil / bitkisel aromatik otlar takip etmektedir. Gül, yasemin, frezya, kişniş ve Çin tarçını biçiminde tahmin ediyorum. Orta katmanda gene çiçeklerin ağırlığı söz konusudur. Bu kez, gül notası sabunsu hale gelmiştir. Pudralı yönü ağır basan çiçeksi notalar var. İris, nergis, ebegümeci ve sümbülteber olabilir. Pudramsı misk, kapanışa doğru gelindiğini haber veriyor. Kapanışta pudramsı kurulukta sedir ağacı ve paçuli gibi odunsu notalar var. Misk ve odunsu notalardaki yapaylık dikkatlerden kaçmıyor. 

Givenchy- Irresistible Eau De Toilette isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Oldukça yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılması şarttır. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden itibaren etkisini gösteren bariz sabunsu & pudralı rayihalar ve buna bağlı yapaylık nedeniyle / vesilesiyle EDT versiyonu bir parfüme nazaran kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli dozaj verilmesini gerektirmiştir. Başlangıç kısmında ortalara kadar serin / soğuk ve ferah giden koku hissiyatı, orta bölümden sonlara kadar sıcak ve nispeten boğucu olmuştur. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder