13 Mayıs 2022 Cuma

Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense / 2016

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü inceleyeceğim. Tozlu, ekşimsi, buruk, metalik, kremsi, tatlı ve sıcak esintileri var. Turunçgiller, aldehitler, çiçeksi notalar, vanilya, baharatlar, odunsu notalar, amber ve tütsü içeriklidir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, aldehitler, zencefil,

Orta- portakal çiçeği, yasemin,

Alt- krem şanti, vanilya, benzoin, kaşmir ağacı, odunsu notalar.

Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense- şipremsi tarzda ve ekşimsi yönü ağır basan / buruk turunçgiller ( mandalina, portakal ) ve metalik aldehitler vurgusuyla açılıyor. Bunu takip eden sıcak ve tozlu biberli baharatlar zencefil merkezlidir. Kakule de olabilir. Kremsi çiçeksi notalar orta katmanı, baharatlarla beraber doldurmuştur. Portakal çiçeği, frezya ve yasemin algıladım. Kremsi vanilya ve tatlı amberle, sona gelindiği hissediliyor. Sıcak tütsüler ve sıcak odunsu notalarla ( sandal ağacı- ahşabı ) kapanış gerçekleşiyor.

Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfüm, şipremsi tarzda ( turunçgillerden çiçeksi notalara değin ) başlıyor ve Doğulu / Asyalı koku biçimlerine ( vanilya, tütsü, amber, sandal ağacı ) yönelerek tenden ayrılıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla, kremsi çiçekler ve vanilya civarına geliniyor ve tene yapışıyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Tatlı & kremsi ve sıcak rayihalar genele yayılmakla birlikte, tene dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) rahatsız etmez. Ayrıca bu nedenle, çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılık yapacaktır.  İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kedinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder